Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilNyhederpilSundhedsminister indvier MR Accelerator på OUH

Sundhedsminister indvier MR Accelerator på OUH

Færre bivirkninger til strålebehandling og mulighed for at skræddersy strålebehandling til den enkelte patient. Det er hvad man kan med den nye MR accelerator på OUH, som sundhedsminister Ellen Trane Nørby indviede fredag morgen.

 

Odense Universitetshospital har som det første hospital i Skandinavien, og det femte hospital i verden, fået en MR-accelerator, som både kan give strålebehandling og MR-scanne på samme tid.

MR acceleratoren kombinerer to kendte apparater i ét, nemlig strålebehandlingsapparat (accelerator) og en MR-scanner, der kan lave billeder af høj kvalitet. Derved bliver det muligt at lokalisere kræftknuden og normalt væv med større nøjagtighed end med den kendte CT-teknologi.

Det betyder, at man mere præcist kan ramme kræftknuden med en høj dosis stråler og mindske strålerne på det raske væv. Det betyder også færre bivirkninger for patienten.

Sundhedspersonalet kan med MR Acceleratoren se ændringer i kræftknudens struktur fra dag til dag og forhåbentlig på sigt skræddersy behandlingen til den enkelte patient.

Stærkt våben mod kræftceller

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby indviede den nye MC accelerator fredag morgen. Det foregik ikke med saks, da alle metalgenstande er strengt forbudt på grund af det stærke magnetfelt. Derfor foregik indvielsen ved at en rød sløjfe blev bundet op.

- Det er en ære at få lov til at indvie den nye MR accelerator, og som I siger, så må man ikke have en saks, og det siger jo noget om, hvor stærkt et våben det er mod kræftceller. Så hermed har jeg fornøjelsen af at indvie en super ny, god behandling til vores patienter, sagde sundhedsministeren.

Cryobehandling og ny patientstue

Efter indvielsen af den nye MR Scanner, fortsatte sundhedsministeren rundt på hospitalet. Hun hørte blandt andet om cryo-behandling af nyretumorer, som med stor succes er blevet introduceret på OUH til stor gavn for patienten, som slipper for en større operation og typisk kan forlade sygehuset mellem 1 og 4 timer efter indgrebet. Derefter besøgte hun en model af "Fremtidens Patienstue", som er taget i brug på afdeling D med henblik på at teste arbejdsgange og indretning i patientstuerne frem mod udflytningen til Nyt OUH.

 

Indvielse af MR Accelerator

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby indvier den nye MR Accelerator
 

Sundhedsministeren ser Frysebehandling

Overlæge Ole Graumann og overlæge Anja Toft fortæller om frysning af nyretumorer
 

Sundhedsminister Ellen Thrane Nørby hører em fremtidens patientstue
Administerende Sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen fortæller om fremtidens patientstue, som skal testet forud for Nyt OUH

 


Siden er sidst opdateret: 08-10-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring