Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilStabsafdelingerpilDirektionssekretariatetpilOm afdelingenpilNyhederpilOUH inviterer ind i maskinrummet: Patienter og pårørende skal gøre hospitalet endnu bedre

OUH inviterer ind i maskinrummet: Patienter og pårørende skal gøre hospitalet endnu bedre

Medarbejder og patient eller pårørende taler sammen

Hvad skal der stå i et indkaldelsesbrev, hvad hjælper mest, når man skal finde vej på sygehuset, og hvordan skal for eksempel fremtidens opholdsarealer se ud på Nyt OUH?

Det er patienterne og deres pårørende, der er de virkelige eksperter på, hvad der for alvor gør en forskel, når man er patient. Derfor vil OUH gerne invitere flere patienter og pårørende til at give deres input, når hospitalet skal udvikle nye løsninger, bygge om eller bygge nyt. Det gør hospitalet nu ved at etablere et nyt Patient- og Pårørenderåd og samtidig søge flere deltagere til drifts- og planlægningsgrupperne for Nyt OUH.
 
- Som patient eller pårørende har du mange konkrete oplevelser og erfaringer fra hverdagen på hospitalet og du véd, hvad der virkelig gør en forskel. Derfor vil vi gerne have dig med ind som vores partner i maskinrummet og få dit syn på sagen, når vi skal udvikle nye løsninger, siger adm. sygehusdirektør på OUH, Niels Nørgaard Pedersen.
 
Patienter og pårørende skal ind over mere
OUH har allerede gode erfaringer med at inddrage patienter og pårørende i udviklingsarbejdet, og ambitionen er derfor, at patienter og pårørende i langt højere grad skal inviteres med, når hospitalet skal udvikle nye løsninger til gavn for patienterne. Her er bl.a. det nye Patient- og Pårørenderåd et vigtigt skridt.
 
- Vi har de seneste år med stor succes haft patienter og pårørende inde som vores partnere i bl.a. vores forskningsråd og vores arbejdsgrupper for Nyt OUH. Derfor vil vi bl.a. gerne have endnu flere med ind i udviklingsarbejdet for Nyt OUH, hvor de kan  give deres bud på, hvordan fremtidens hospital skal være indrettet.

Men vores ambition er også, at patienterne og de pårørende generelt skal inviteres meget mere ind, når vi udvikler noget nyt i forhold til patienterne. Derfor vil vi nu også gøre det til et fast, centralt element i udviklingen af sygehuset ved bland andet at etablere det nye Patient- og Pårørenderåd, siger adm. sygehusdirektør på OUH, Niels Nørgaard Pedersen.
 
- Helt konkret vil vi med det nye Patient- og Pårørenderåd gerne have patienternes og de pårørendes øjne på de nye tiltag, der berører patienterne på OUH. Det kan være på alt fra nye apps eller skilte til, hvordan vi skriver i vores indkaldelsesbreve eller bedst bruger f.eks. frivillige på hospitalet, fortæller Yvonne Roholdt, som er afdelingsleder for Patient- og Pårørendeservice på OUH.

Ser andre ting end fagpersonalet
De patienter og pårørende, som allerede er med til at påvirke retningen på OUH, har også gjort en klar forskel med deres input til nye løsninger. Én af dem er Hanne Grønborg, som både er pårørende til en parkinson-patient og selv har sclerose. Hun er en del af en af brugergrupperne for Nyt OUH, hvor hun bl.a. har givet sine input til de nye patientstuer.
 
- Som patienter og pårørende ser vi ting, som fagpersonalet ikke lige ser. Især de små praktiske detaljer, som betyder noget for dig som patient. Det kan være, hvor du skal gøre af dit tøj, eller hvor let det er at komme ud af sengen og hen til toilettet om natten. Det er væsentlige detaljer, når du er indlagt, fortæller Hanne Grønborg.
 
Hun oplever også, at hendes input har været med til at gøre en forskel for de løsninger, OUH har udviklet.
 
- Jeg har helt klart en oplevelse af, at der bliver lyttet til det, jeg siger, og jeg kan se, at det gør en forskel. Det har været et godt samarbejde, hvor jeg virkelig har oplevet, at jeg kunne bidrage med noget. Det er jo det, der gør det spændende, siger Hanne Grønborg.
 

Her inviterer OUH lige nu flere patienter og pårørende ind i maskinrummet:

Fremtidens hospital - Nyt OUH
Som patient eller pårørende kan du bl.a. blive en del af en af de 17 forskellige drifts- og planlægningsgrupper, der arbejder med, hvordan tingene skal fungere i fremtiden på Nyt OUH. Du kan også give dine input til Nyt OUH på workshops eller ved at deltage i forskellige undersøgelser.
 
Nye løsninger på OUH
I det nye Patient- og pårørenderåd arbejder patienter, pårørende, ledere og medarbejdere sammen for at forbedre OUH generelt set med patienternes og de pårørendes øjne. Det kan være alt lige fra skiltning og informationsmaterialer til tilrettelæggelsen af patienternes forløb.
 
Derudover deltager patienter og pårørende på OUH også i mindre brugergrupper tilknyttet de enkelte afdelinger og i forskellige råd på forskningsområdet, hvor de bl.a. er med til at beslutte, hvad OUH skal forske i.
 
Læs mere og tilmeld dig sig som patient- eller pårørendepartner på www.ouh.dk/patientpartner


Siden er sidst opdateret: 28-06-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring