Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Elektronisk Medicinskab

Det elektroniske medicinskab er, som navnet antyder, et stort skab, der indeholder al medicin på afdelingen og holder styr på forbrug og lager. På OUH er skabene indtil videre et samarbejde mellem apoteket og den Fælles Akutmodtagelse (Skadestuen).

Hidtil har praksis været, at hvis en afdeling ikke ligger inde med en bestemt type nødvendig medicin i deres lokale medicinrum, har afdelingen indkøbt medicinen til eget lager. Og hvis medicinen ikke bliver brugt, ligger den tilbage i afdelingens medicinrum – ofte i trådkurve, hvor det er uoverskueligt og tidskrævende at finde det rigtige. Derfor bliver der nogle gange bestilt medicin, som allerede findes i medicinrummet. Det elektroniske medicinskab (E-skab) skal optimere håndteringen af den slags reservemedicin på OUH.

Elektronisk medicinskab

Når en læge eller sygeplejerske skal bruge medicin fra skabet, skal han/hun logge ind med sit medarbejder-id, og skabet guider derefter til den rigtige medicin vha. lys på låger og hylder. Skabet holder styr på udløbsdato, at medicinen er korrekt og sørger for at bestille nyt, hvis lageret er ved at være brugt.

Alt bliver registreret til dokumentation, så sygeplejersken sparer tid på det, og risikoen for fejl eller snyd reduceres. I sidste ende er skabet med til at styrke sikkerheden for patienterne, fordi det minimerer risikoen for fejlmedicinering.

 


Siden er sidst opdateret: 26-06-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring