Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Udrykningsgruppe på OUH løber med frivillighedspris

10-12 specialuddannede sygeplejersker på OUH, hjælper i deres fritid pårørende med den svære samtale om organdonation. De modtog Region Syddanmarks frivillighedspris på 10.000 kroner 25. april 2018

De hjælper, når den svære samtale om organer skal tages. De gør det i deres fritid. Nu får de en pris.

10-12 specialuddannede sygeplejersker på OUH, hjælper i deres fritid pårørende med den svære samtale om organdonation. De rykker ud til regionens intensivafdelinger både om aftenen, natten og på helligdage for at hjælpe donorer og pårørende igennem et donationsforløb. Det arbejde fik de i går en frivillighedspris for. 10.000 kroner fulgte med prisen, og de går til at udvikle samarbejdet med de frivillige.

Dommerkomitéen var imponeret over det engagement, gruppen viser, ved at stille sig til rådighed døgnet rundt i en svær situation, og fremhævede sygeplejerskerne som et godt eksempel på, at man godt kan yde en frivillig indsats, selvom man i forvejen er ansat i sundhedsvæsnet.

Afdelingssygeplejerske på Neurointensivt Afsnit på OUH, Charlotte Hollmann glædede sig over prisen:

- Udrykningsgruppen bidrager med engagement, høj faglighed, gode pædagogiske kompetencer og ydmyghed. De støtter de pårørende, men de hjælper også kollegaer i hele regionen, så de bliver bedre til at håndtere organdonation og til at tage den svære samtale med de pårørende.

Sygeplejerske Kirsten Helming Kelstrup, som er en del af udrykningsgruppen, siger:

- Det er et kæmpe skulderklap, og vi er mega stolte og rigtig glade. Vi håber, at vi kan komme ud og få mange flere folk til at tage stilling til organdonation.

Gruppen er organiseret i et samarbejde mellem Region Syddanmark og Dansk Center for Organdonation og rykkede ud 30 gange i 2017.

Læs mere om frivillighedsprisen og se de øvrige vindere her https://www.regionsyddanmark.dk/wm508711
 


Siden er sidst opdateret: 26-04-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring