Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Byens børn besøger Bamsehospitalet på OUH

Bamsehospital logo

I denne uge kan børnene fra Odenses børnehaver få behandlet deres yndlingsbamser på Bamsehospitalet, når de kittelbærende bamsedoktorer afholder den årligt tilbagevendende Bamseuge på Odense Universitetshospital mandag til torsdag fra kl. 9-11.

Her undersøger og behandler børnene deres syge bamser sammen med bamselægerne, der alle er frivillige sundhedsstuderende.

Bamsen starter hos bamsesygeplejersken, hvorefter den kommer igennem bamsescanneren og til sidst over til bamselægen, som sammen med barnet finder den rette behandling. Det kan være alt fra inhalationsmaske til sprøjter med tryllemedicin, som børnene giver deres bamse, samtidig med, at de får vist og forklaret, hvordan disse ting foregår i virkeligheden.

Udover et besøg på Bamsehospitalet kan det endda være at børnene er heldige at få besøg af ambulancereddere, brand- eller politimænd som, hvis de ikke er på udrykning, kommer forbi med et udrykningskøretøj og viser børnene rundt i vognen og sætter de blå blik i gang.

Bamsehospitalet er et landsdækkende projekt under studenterorganisationen International Medical Cooperation Comittee (IMCC), hvor sundhedsstuderende igennem leg introducerer børn til sundhedsvæsenet.

På Bamsehospitalet vil børnene under trygge rammer være med til at behandle deres bamser gennem en hospitalssimulation med en sygeplejestand, en røntgenlægestand og en lægestand. Gennem legen erfarer børnene, at personer i sundhedsvæsenet ikke er modbydelige, hvide kittelbærende monstre, men derimod venlige mennesker, der kan hjælpe, når man har brug for det.

Bamsehospitalet Odense har igennem en lang årrække haft et tæt samarbejde med H.C. Andersen Børnehospital på OUH. Her kommer de fast en gang om måneden og laver Bamsehospital for de indlagte børn. Til stor glæde og gavn for børnene, som får mulighed for at italesætte deres oplevelse på sygehuset og en vigtig læring for de studerende om at være i øjenhøjde med børnene og have en naturlig legende tilgang.

Hvor og hvornår
Bamsehospitalet for byens børnehaver er åbent fra mandag den 23. til og med torsdag den 26. april kl. 9-11. Det foregår på Odense Universitetshospital i auditorie 1-2 ved Indgang 93 (Kløvervænget 6). Arrangementet er for byens børnehaver, men indlagte og ambulante børn på hele OUH er også velkomne.

 


Siden er sidst opdateret: 23-04-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring