Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Innovation på OUH - i drift og på vej

Odense Universitetshospital har en lang tradition for at arbejde med innovation; afprøvning, implementering og evaluering af nye teknologiske løsninger. Det betyder, at vi i dag har mange eksempler på digitaløse løsninger, som er en fast del af driften, hvor de forbedrer behandling og arbejdsgange på OUH.

Fx var OUH det første hospital i Danmark, hvor alle (50) kliniske afdelinger skiftede til EPJ frem for papirjournaler. Og Region Syddanmark var den første region, der rullede den samme elektroniske patientjournal ud på alle regionens hospitalsenheder.

At OUH har en høj grad af digitalisering, en agil IT-infrastruktur samt en innovativ kultur er forudsætningerne for, at vi nemt og hurtigt kan teste og implementere nye løsninger; de grundlæggende elementer og det digitale fundament er på plads.

Nedenfor kan du læse om en række af de innovative løsninger, der anvendes på OUH i dag. Er du nysgerrig på projekter med nye teknologier som fx virtual reality, wearables og kunstig intelligens, kan du besøge hjemmesiden for Center for Innovativ Medicinsk Teknologi www.cimt.dk, hvor du finder beskrivelser af igangværende innovationsprojekter.

Ud over at have en central innovationsenhed og Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, er der flere kliniske afdelinger på, der arbejder strategisk med innovation. Fx har Radiologisk afdeling en intern innovationsafdeling, hvor de bl.a. arbejder med at fryse kræfttumorer i stedet for at operere, og Lungemedicinsk afdeling J har deres egen innovationsstrategi til at supplere OUH's overordnede innovationsstrategi.

Eksempler på innovative løsninger, der findes i driften på OUH i dag:

Desuden arbejder flere afdelinger på OUH strategisk med innovation. Fx har Radiologisk afdeling en intern innovationsafdeling, hvor de bl.a. arbejder med at fryse kræfttumorer i stedet for at operere, og Lungemedicinsk afdeling J har deres egen supplerende innovationsstrategi.


Siden er sidst opdateret: 04-11-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring