Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilStabsafdelingerpilKlinisk UdviklingpilOm afdelingenpilNyt fra afdelingenpilOUH fremhævet på verdens største konference om Sundheds-IT

OUH fremhævet på verdens største konference om Sundheds-IT

OUH har igen i år deltaget i verdens største konference om sundheds-IT og -teknologi, den såkaldte HIMSS-konference, for at finde nye samarbejdspartnere og ideer til den syddanske teknologiudvikling. Både konferencens øverste ledelse og Apple brugte OUH og Syddanmark som et godt sundhedsteknologi-eksempel.

 

HIMSS 2018

44.000 deltagere, 14.000 messestande og en lang række oplæg og talere dannede fra den 5. til den 9. marts rammen om den årlige ”Healthcare Information and Management Systems Society”-konference i Las Vegas.
 

I år deltog ud over direktør Peder Jest også repræsentanter fra hospitalets Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, Nyt OUH, Logistikafdelingen samt fra det regionale sundhedsteknologiske netværk CoLab Odense.


– Det er den absolut vigtigste sundhedsteknologiske konference i verden, og hvert år henter vi både nye teknologier og nye partnerskaber med hjem til Fyn. I år var det altoverskyggende fokus på, hvordan kunstig intelligens, Big Data og Deep Learning kan bidrage til patientbehandlingen for eksempel i forbindelse med Precision Medicin og på hele genom-området og i det hele taget på alle områder med billeddannelse. Også her fik helt klart ny viden med hjem, forklarer Peder Jest.

 

OUH har været afsted på konferencen i en årrække, hvilket udover en række konkrete samarbejder og teknologier, også betyder, at udlandet har fået øjnene op for, at der sker noget i det teknologiske på Fyn.

– Den øverste direktør for konferencen Hal Wolf brugte OUH og CIMT som excellente eksempler på udvikling af sundhedsteknologi. Og da vi senere deltog i en særlig session hos Apple sammen med verdens første Tech Ambassadør Kasper Klynge fra det danske udenrigsministerium, lunede det unægtelig også noget, da Apples topleder senere anvendte en OUH-app, der hjælper for tidligt fødte børn med at komme hjem til familien, som et godt teknologi-eksempel. Jeg tror godt man kan sige, at udlandet har opdaget Fyn, og det skyldes langt hen ad vejen HIMSS-konferencen, siger Peder Jest.

 

Direktøren forklarer, at den teknologiske udvikling på både OUH og i det internationale sundhedsfaglige miljø går imod mobil teknologi.
– Målet er at sætte lægerne og det resterende kliniske personale mere frit fra computeren og indtastningsopgaverne, så de har mere tid til patienterne, behandlingen og plejen. Samtidig forventer man, at dokumentation og journalisering vil gå i en mere visuel retning, hvor det skrevne suppleres af billeder, lyd og visuelle hjælpemidler, som vil give mere dybde i klinikernes patientforståelse. Det kan blive en stor gevinst, forventer Peder Jest.

 

Der vil blive udarbejdet en mere udførlig rapport over OUH’s deltagelse i konferencen, som kan rekvireres ved Lea Bohn medio april 2018.

 


Siden er sidst opdateret: 15-03-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring