Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilStabsafdelingerpilKlinisk UdviklingpilOm afdelingenpilNyt fra afdelingenpilTore Christiansen ny Managing Director for Danish Diabetes Academy

Tore Christiansen ny Managing Director for Danish Diabetes Academy

Managing director Danish Diabetes Academy.

Bestyrelsen i Danish Diabetes Academy har ansat Tore Christiansen som ny Managing Director af Akademiet. Han kommer dermed til at stå i spidsen for en national satsning der har fokus på uddannelse af fremtidens diabetesforskere og -behandlere, og som har modtaget en donation på 156 mio. kr. over fem år fra Novo Nordisk Fonden. 

Danmark har i mange år haft en førerposition indenfor diabetesforskning og -behandling. For at bevare og udvikle den position, kræver det et skarpt fokus og en særlig indsats for at uddanne fremtidens diabetesforskere og -behandlere. Det er netop Danish Diabetes Academy’s primære opgave, og det sker bl.a. gennem en lang række kurser, seminarer og netværksarrangementer, ved udlodning af phd-, postdoc stipendier til de bedste danske og internationale forskere, samt tiltrækning af internationale topforskere gennem midler til visiting professorships.

”For at løse denne opgave er det helt centralt, at Akademiet har et stærkt og innovativt sekretariat. Derfor har det nye Danish Diabetes Academy ønsket at ansætte en Managing Director, der både har de rette kompetencer til at opbygge et nyt sekretariat og i tillæg kan samarbejde med Akademiets mange interessenter på landets universiteter, hospitaler og i life-science industrien. Tore Christiansen besidder netop de kompetencer og han er den rette person til opgaven. Der har været utrolig stor interesse for stillingen med mange højt kvalificerede ansøgere, men jeg glad for, at det lykkedes at ansætte en så erfaren og kompetent profil” siger Allan Flyvbjerg, bestyrelsesformand for Danish Diabetes Academy.

”Tore Christiansen bringer sin erfaring og viden med fra stillingen som Managing Director i Akademiets første periode fra 2012-2017, og han har et stærkt nationalt og internationalt netværk inden for diabetesforskningen. Disse kompetencer anser jeg som helt afgørende for, at Akademiet kan lykkedes med de høje ambitioner, vi har om at være en central spiller inden for undervisning og træning af yngre talentfulde danske og udenlandske diabetesforskere”, siger Allan Flyvbjerg.

Tore Christiansen glæder sig til at komme i gang med arbejdet i Danish Diabetes Academy.

”Vore aktiviteter inden for forskningsmæssig træning og -uddannelse, samt netværkssamarbejder løfter de unge diabetesforskeres viden og karrierer. Vi gør dem således i stand til i sidste ende at udvikle nye behandlingsformer, der kan forhindre de personlige og samfundsmæssige følger af type 1- og type 2 diabetes” siger Tore Christiansen.

Tore Christiansen er tiltrådt 1. marts 2018.


Yderligere oplysninger

  • Tore Christiansen, Managing Director, Danish Diabetes Academy, Tel. 29 74 67 64
  • Allan Flyvbjerg, Bestyrelsesformand, Danish Diabetes Academy, Tel. 51 77 95 48
     

Om Danish Diabetes Academy
Danish Diabetes Academy blev etableret i 2012 med en bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 201 mio. kr. Sekretariatet har i de første fem år og vil i de kommende fem år være placeret ved Odense Universitetshospital. Akademiet er åbent for alle diabetesforskere, der ønsker at benytte Akademiets tilbud.

Akademiet arbejder for at fremme samarbejder mellem forskningsmiljøer og sikre hurtig vidensdeling og adgang til nye forskningsresultater, -ideer og teknologier. I sidste ende er Akademiets mål at bidrage til, at der frembringes ny viden om diabetes og nye måder at forebygge og behandle sygdommen på. Akademiets bestyrelse består, ud over formand Allan Flyvbjerg fra Steno Diabetes Center Copenhagen, af prodekan Lise W. Bach fra Aarhus Universitet samt professor og overlæge Kurt Højlund fra Odense Universitetshospital.

Læs mere på https://www.danishdiabetesacademy.dk

 


Siden er sidst opdateret: 06-03-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring