Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilStabsafdelingerpilDirektionssekretariatetpilOm afdelingenpilNyhederpilMere eliteforskning i livstruende allergiske reaktioner og sygdomme i pulsårerne

Mere eliteforskning i livstruende allergiske reaktioner og sygdomme i pulsårerne

Michael Hecht Olsen_1718.jpg

Siden 2012 har ORCA (Odense Research Centre for Anaphylaxis) og CIMA (Centre for Individualized Medicine in Arterial Diseases) været eliteforskningscentre på OUH.

For at blive eliteforskningscenter på OUH skal man kunne gøre sig internationalt gældende samt øge forskningsproduktionen og forskningskvaliteten markant. Og det er lykkes både CIMA og ORCA, som direktionen på OUH derfor netop har forlænget frem til og med 2022. Deres nuværende kontrakt udløb ved årets udgang.

En særlig forskningsforpligtelse
”Som universitetshospital har vi en særlig forpligtelse til at løfte forskningsområdet for at kunne tilbyde vores patienter den bedste behandling. Eliteforskningscentrene er et led i vores forskningsstrategi og er en helt ny måde at organisere forskning på i Danmark. Vi sætter årlige mål for hvert elitecenter og både CIMA og ORCA har leveret fremdrift og resultater, som vi kan være stolte af,” siger OUH direktør Kim Brixen om forlængelsen.

CIMA har blandt andet tilknyttet fire udenlandske adjungerede professorer, publiceret mere end 300 peer-reviewede artikler, heraf over 80 med internationale samarbejdspartnere, og hjemtaget 26,4 millioner kroner fra eksterne fonde.

ORCA har i perioden ansat tre nye professorer, tilknyttet to udenlandske adjungerede professorer, etableret store internationale samarbejder, blandt andet med Luxembourg Institute of Health, hvor der er tilknyttet 18 ph.d.-studerende og gennemført flere first in human lægemiddelstudier, ligesom der i ORCA–regi alene i 2016 er publiceret 51 artikler i peer-review tidsskrifter.

Charlotte_Moertz_1665.jpg

Med forlængelsen følger en bevilling på 14 millioner kroner til hvert center, som udmøntes henover den femårige periode. Midlerne er udmøntet fra OUH’s forskningspulje.

Fakta om OUH's eliteforskningscentre
OUH har i alt fem eliteforskningscentre, som alle er blevet udvalgt bl.a. på baggrund af anbefalinger fra et panel af internationale eksperter. Centrene etableres med stærke netværk på tværs af forskningsmiljøer og med et særligt fokus på deltagelse i den internationale top indenfor deres forskningsfelter – bl.a. ved tilknytning af internationale professorer.

Læs mere om OUH’s eliteforskningscentre her: http://www.ouh.dk/wm408498
 


Siden er sidst opdateret: 15-12-2017 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring