Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

OUH støtter op om national organdonationsdag

Logo organdonationsdag 2017

OUHs personale går i dialog med borgerne om organdonation. Det sker som led i national kampagne op med Organdonationsdagen lørdag den 14. oktober.

Odenses borgere samt patienter, pårørende og andre gæster på Odense Universitetshospital vil i uge 41 kunne blive klogere på, hvad det vil sige at være organdonor, og hvorfor der er behov for flere organdonorer i Danmark.

Erfarne sygeplejersker og læger fra OUH’s organdonationsteam vil torsdag den 12. oktober og fredag den 13. oktober være at finde i forhallen på Odense Universitetshospital fra klokken 10.00 til 16.00.

Lørdag den 14. oktober vil organdonationsteamet så gå i dialog med borgerne i gågaden i Odense.

Det sker alt sammen i regi af den nationale organdonationsdag lørdag den 14. oktober under overskriften ”Tag stilling.”

Sidste år døde 29 mennesker, mens de stod på venteliste til et organ, så vi har brug for flere organdonorer i Danmark. Det kræver i første omgang, at man bliver klogere på, hvad det vil sige at være organdonor, og på den baggrund tager stilling.

Siden 2014 er det lykkes at fordoble Region Syddanmarks donorrate, dvs. antallet af donorer per million indbyggere, så den i 2016 var på 31, hvilket er højere end i Norge, som vi ellers sammenligner os med.

Det resulterede blandt andet i, at OUH i 2016 satte rekord med 89 nyretransplantationer. Det er dobbelt så mange som i 2008.

Den nationale organdonationsdag har i øvrigt erfaringsmæssigt en effekt: Efter Organdonationsdagen i 2016 tilmeldte 13.556 danskere sig Donorregistret i oktober alene – det er dobbelt så mange som på en normal måned.


Siden er sidst opdateret: 09-10-2017 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring