Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilOm OUHpilPatientrelaterede afdelingerpilOdensepilNyhederpilKostomlægning og motion sænker risiko for graviditetsdiabetes og kejsersnit.

Kostomlægning og motion sænker risiko for graviditetsdiabetes og kejsersnit.

50 forskere fra mere end 41 forskellige institutioner i verden er gået sammen om den hidtil største undersøgelse af effekten af livsstilsintervention til gravide. Det sker i samarbejdet iWIP, International weight management in pregnancy. Studiet er netop publiceret i det anerkendte internationale tidsskrift BMJ.

To store danske studier har bidraget til dette projekt, heraf LiP-studiet med 360 overvægtige kvinder, som er udgået fra OUH i et samarbejde mellem Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling D og Endokrinologisk Afdeling M på OUH samt Aarhus Universitetshospital.

Studiet viser, at intervention med sund kost og motion begrænser vægtstigningen i graviditeten og gælder for alle kvinder, uanset BMI før graviditeten. Faktisk gør motion det 24 procent mindre sandsynligt at den gravide udvikler graviditetssukkersyge, og mindsker risikoen for, at barnet fødes ved kejsersnit med ti procent. Studiet afviser dermed blandt andet fordomme om, at gravide af hensyn til barnet bør afholde sig fra at motionere.

Læs den internationale pressemeddelelse

Læs Sundhedsstyrelsens råd til gravide om kost og motion

Yderligere oplysninger

  • Christina Vinter, ph.d. og afdelingslæge, Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling D, OUH, projektansvarlig på LiP-studiet, email: christina.vinter@rsyd.dk
     

Siden er sidst opdateret: 20-07-2017 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring