Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilNyhederpilTyveri af medicinsk udstyr fra Odense Universitetshospital

Tyveri af medicinsk udstyr fra Odense Universitetshospital

Mellem 20 og 30 endoskoper til kikkertundersøgelser er blevet stjålet fra Odense Universitetshospitals endoskopicenter. De stjålne instrumenter er vitale for en række undersøgelser, og tyveriet vil betyde aflysninger og forsinkelser for patienterne.

 

Endoskop ksl
Hent billede i fuld størrelse

Mellem 20 og 30 endoskoper, der bruges til en lang række forskellige kikkertundersøgelser af patienter, er hen over weekenden blevet stjålet fra Odense Universitetshospitals Endoskopicenter. Det kommer til at koste et millionbeløb at erstatte de stjålne instrumenter, og tyveriet vil samtidig betyde aflysninger og udsættelser af planlagte patientundersøgelser. 

– Vi er først og fremmest rigtig kede af, at tyveriet får konsekvenser for patienterne. Vi har allerede her til morgen været i kontakt med en række andre afdelinger og sygehuse, som alle har været meget hjælpsomme med at udlåne endoskoper, som de selv kan undvære i en periode. Men det er klart, at det får betydning, når så meget af vores eget udstyr forsvinder. Afdelingen arbejder lige nu på højtryk på at finde løsninger, og alle patienter, der bliver berørt, er enten allerede blevet kontaktet direkte eller vil blive det indenfor kort tid, siger Kim Brixen, der er direktør på OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus.

Der er endnu ikke fuldt overblik over tyveriets konsekvenser, men ifølge de første meldinger fra afdelingen, vil man kunne gennemføre 2 ud af 3 undersøgelser som planlagt i denne uge og undersøge på fuld drift igen fra midt i næste uge.
– Akutte patienter og patienter med mistanke om livstruende sygdomme vil blive prioriteret først og vil stort set komme til som normalt, og vi håber på tålmodighed fra andre patienter, som kan risikere at få udsat deres tid på grund af tyveriet, siger Kim Brixen

Han lægger ikke skjul på, at han både vred og skuffet over det omfattende tyveri, og han understreger, at endoskoperne er højt specialiseret medicinsk udstyr, som kun kan bruges af uddannet sundhedspersonale
– Jeg vil overlade det til politiet at udtale sig om motiv, men jeg kan sige, at det her er ikke noget, man kan sælge nede på hjørnet. Endoskoperne har været opbevaret under lås og slå, men vi vil selvfølgelig evaluere sammen med politiet, om vi kan sikre endnu bedre fremadrettet. Det er dog svært at sikre sig fuldstændigt mod et tyveri, som er så kynisk uden at skulle omdanne hele sygehuset til en fæstning, siger han.

Af hensyn til politiets opklaring er det ikke muligt for OUH at uddybe nærmere omkring tyveriet og hvordan tyvene er kommet ind på afdelingen.


 

Fakta: Om Endoskoper
Et endoskop er en bøjelig kikkert med lys og kamera, som kan bruges til undersøgelser af patientens indre via kroppens naturlige åbninger. Kikkertundersøgelserne bruges til at diagnosticere og behandle en lang række sygdomme, og der kan for eksempel også tages vævsprøver og stoppes små blødninger via endoskopet. 


Siden er sidst opdateret: 08-05-2017 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring