Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilNyhederpilPippi Langstrømpe vandt forskningspris

Pippi Langstrømpe vandt forskningspris

Prisvinder af Fyens Stiftstidendes forskerpris Jane Clemensen blev ved prisuddelingen sammenlignet med Pippi Langstrømpe – et prædikat den utraditionelle forsker tog imod med et stort smil.

Fyens Stiftstidende uddeler hvert år tre forskningspriser til hhv. det Samfundsvidenskabelige, det Sundhedsvidenskabelige og det Tekniske Fakultet på SDU. I år gik prisen til på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet til forskningsleder Jane Clemensen, Center for Innovative Medical Technology, som modtog prisen og indstillingen med et stort smil til både familie og kollegaer fra fakultetet.

 

Institutleder  Kirsten Ohm KyvikVidenskab og omsorg hånd i hånd


Institutleder Kirsten Ohm Kyvik begrundede sin indstilling af Jane Clemensen med, at telemedicin, som er Jane Clemensens specialeområde, er vigtig for det Sundhedsmæssige Fakultet. Samtidig passer prismodtagerens metodiske tilgang til forskningen til ambitionerne om at sætte patienten først. Janes forskning har en høj grad af involvering af både patienter, deres pårørende og af det sundhedspersonale, der skal gøre brug af resultaterne af forskningen indenfor telemedicin, lagde Kirsten Ohm Kyvik vægt på i begrundelse, og så sluttede hun af med at sammenligne Jane Clemensen med Pippi Langstrømpe.

- Vi har ikke nogen anden forsker, der kalder sig selv Pippi Langstrømpe. Når Jane hører om noget nyt, siger hun: Det har jeg ikke prøvet før – det kan jeg godt, sagde Kirsten Ohm Kyvik og gav dermed ordet videre til Jane Clemensen.

 Jane Clemensen lagde i sin takketale vægt på det, der ifølge hende er kernen i hendes forskning. Her tog hun tog det gamle udtryk ’at kere sig’ ned fra hylden og støvede det af.

- Jeg kan egentligt godt lide udtrykket ‘at kere sig’. Hvor er det blevet af i sundhedssektoren? Vi skal have skabt et paradigmeskifte, hvor vi bevarer holdningen til, at patienten er et menneske, der har fået denne sygdom, sagde Jane i sin takketale.

Forskning med mange bump på vejen
Sammenligningen med Pippi Langstrømpe går ikke kun på Jane Clemensens tilgang til at træde ind på ukendt land, men i ligeså høj grad på hendes placering i forskermiljøet, hvor hun på flere måder er utraditionel.

- Jeg er så glad for denne her pris, fordi det er en kæmpe blåstempling af det arbejde, jeg og mine kollegaer laver. Jeg er langt fra gået den lige vej ind i forskningen og er - forskningsmæssigt – en ung forsker modsat de to øvrige prismodtagere, som har forsket i mange år. Samtidig forsker jeg i telemedicin, brugerinvolvering og noget så ukonkret som ’omsorg’. På denne måde har jeg som forsker ikke altid haft nemme vilkår indenfor forskningsmiljøet, men jeg er stædigt blevet ved, fordi jeg ved, at emnet har stor betydning for patienten. Prisen i dag har en stor betydning for mit fortsatte arbejde, sagde en glad prismodtager dagen derpå.
 

Forbrugeradfærd og nanoteknologi
Professor Søren Askegaard fra Institut for Marketing og management og Institutleder og professor Horst-Günter Rubahn, Mads Clausen Instituttet fik de to andre priser for deres arbejde med hhv. forskning i forbrugeradfærd set i et kulturelt perspektiv og nanoteknologi.
 

  

 


Siden er sidst opdateret: 28-04-2017 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring