Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

OUH-frivillige nomineret til Frivillighedsprisen

Fire frivillige indsatser er nomineret til at dyste om to priser, når Region Syddanmark 3. maj uddeler Frivillighedsprisen og Prisen for Den Gode Idé – en af dem er Børne- og ungecaféerne Ællingen og Svanen på H. C. Andersen Børnehospital.


Onsdag 3. maj uddeler regionen Frivillighedsprisen og Prisen for Den Gode Idé for anden gang. Det sker ved en prisuddeling på Psykiatrisk Afdeling i Vejle, hvor de mange frivillige, der hver dag yder en stor indsats på regionens sygehuse, sociale institutioner og i den præhospitale indsats, hyldes.

Dommerkomité har udvalgt fire nominerede

En dommerkomité med regionsrådsformand Stephanie Lose (V) for bordenden har nu vurderet de 23 indsatser, som syddanskerne har indstillet til de to priser, og har udvalgt fire kandidater, som de har nomineret:

 


Børne- og ungecaféerne Ællingen og Svanen på H.C. Andersens Børnehospital, OUH:

De to caféer drives af cirka 50 frivillige unge fra Ungdommens Røde Kors og tilbyder samvær og aktiviteter til de indlagte børn og unge samt deres søskende. Formålet er at gøre indlæggelserne mindre kedelige og at give børnene og de unge et frirum, hvor de kan skubbe sygdommen i baggrunden.

 

Headspace:     

Headspace er et landsdækkende, gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Der er cirka 400 frivillige tilknyttet. I Region Syddanmark er der fire rådgivningscentre – ét i Esbjerg, Odense, Billund og Aabenraa. Her kan unge komme ind fra gaden og få en snak med de frivillige om alt fra jobsøgning og kærestesorg til angst og spiseforstyrrelser, og de kan blive henvist til yderligere professionel hjælp. Headspace har et tæt samarbejde med Psykiatrien i Region Syddanmark, der stiller en medarbejder til rådighed på alle fire centre.

 

Frivillige på Hospice Sydfyn:

På Hospice Sydfyn har de siden åbningen i 2012 haft cirka 50-60 frivillige hjælpere, der hver dag året rundt stiller op for at hjælpe ved måltiderne, spise, hygge og snakke med beboerne. De frivillige hjælper også med en gå- eller køretur, de pynter op til hverdag og højtider og sørger for underholdning af kendte såvel som ukendte kunstnere.


Røde Kors i Esbjerg:

Frivillige tilknyttet Røde Kors i Esbjerg strikker varme skridsikre sokker til patienter med dårligt blodomløb i benene på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Patienterne står dermed mere sikkert, når de står ud af sengen – til glæde for både patienter og personale – samtidig med at de får varmet fødderne.

 

   

Med priserne følger penge til udvikling af den frivillige indsats

Med Frivillighedsprisen følger 50.000 kroner, og med Prisen for Den Gode Idé følger 10.000 kroner. Pengene går til den afdeling eller institution, som vinderen er tilknyttet, og skal gå til at videreudvikle samarbejdet med de frivillige eller skabe endnu bedre rammer for den frivillige indsats på stedet.

 

Første gang, priserne blev uddelt, var i november 2015, hvor Langelands Hjertestarterforening vandt Frivillighedsprisen, og Erfaringskonsulenterne på Hjerte-, Lunge- og Karkirurgisk Afdeling på Odense Universitetshospital vandt Prisen for Den Gode Idé.


Dommerkomitéen består af:

  • Regionsrådsformand Stephanie Lose (V), formand for dommerkomitéen
  • Pia Tørving (S), regionsrådsmedlem
  • Henrik Schakow, Langelands Hjertestarterforening
  • Flemming Bay-Jensen (Hjerteforeningen), Sundhedsbrugerrådet
  • Anita Fjerbæk (Landsforeningen SIND), Kontaktforum for handicap
  • Kirsten Hansen, Psykiatrisk Dialogforum
  • Susanne Lauth, sygeplejefaglig direktør på Sydvestjysk Sygehus
  • Kirsten Elley, redaktionschef DR Syd

 

 


Siden er sidst opdateret: 24-04-2017 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring