Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

HC And med nyresygdom

HC And nyresygdom

Fra venstre ses oversygeplejerske på H.C. Andersen Børnehospital, Lone Møller, overlæge på Nyremedicinsk Afdeling Y, Helle Thiesson, overlæge på H.C. Andersen Børnehospital, Mette Neland, og Poul Andersen fra Trygfonden, der har doneret de 312.500 kroner til HC And. 

H.C. Andersen Børnehospital og Nyremedicinsk Afdeling Y har med donation fra Trygfonden udviklet et nyt afsnit i HC Ands univers, der handler om nyresygdom.

HC And er interaktiv patientinformation til de mindste om mange forskellige sygdomme, undersøgelser og behandlinger. Universet bliver løbende udbygget, og sidste skud på stammen er et afsnit om nyresygdom.

Dialyse, transplantation og medicin
I syv trin-for-trin afsnit kan man nu følge HC Ands venner Totte og Thune til undersøgelser og behandling, og lære om nyrernes funktion og hvad der sker, når de ikke fungerer optimalt.

Man følger blandt andet to dialyseforløb, som de typisk foregår i virkeligheden, og tager med Thune på besøg på intensivafdelingen forud for en nyretransplantation.

I afsnittet om nyretransplantation møder Thune ind på hospitalet med sin far. Thune skal have sin mors ene nyre, for hun kan godt undvære den. Der vises trin-for-trin situationer om sengestuen, klar til operation, narkose, opvågning, smerter, genoptræning og udskrivning til sidst.

I afsnittet ”hjemme med nyresygdom” beskrives nogle af de situationer, som kan være konfliktfulde for familier, f.eks. om at spise meget medicin hver dag. Her er Thune rollemodel, som hellere vil have det godt og derfor hurtigt får det overstået.

HC And til alle
HC And er ”født” på H.C. Andersen Børnehospital, OUH, men den internetbaserede patientinformation for børn er gratis tilgængeligt for alle på adressen www.hcand.dk.

Gennem små tegnefilm kan børnene klikke sig frem og tilbage og lære om undersøgelser som f.eks. blodprøver, om hvordan kroppens dele fungerer, eller hvad det vil sige at have en diagnose som f.eks. kræft eller diabetes. Og skal de indlægges, kan de høre om alt det, der foregår på et hospital.

Det direkte link til siden om nyresygdom er www.hcand.dk/nyreboern/forside_nyreboern.html
 

HC And nyresygdom
Her ses Thune i dialyse i HC Ands univers.
 

Siden er sidst opdateret: 31-07-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring