Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Et Sundere Syddanmark - Citizens & Science

Ansøgningsfrist 8. januar 2020

 

Region Syddanmark vil i 2020 anvende 2 mio. kr. af de eksisterende forskningsmidler på projekter, der inddrager borgerne i den lokale forskning.

 

I perioden op til Forskningens Døgn 2020 afvikles citizen science-projektet Et Sundere Syddanmark, der er en udvidelse af Et Sundere Fyn, som har været afviklet i 2016, 2017 og 2018. I 2019 blev Et Sundere Syddanmark afviklet for første gang, hvor alle regionens sygehuse deltog.


Et Sundere Syddanmark skal bidrage til, at sundhedsforskningen og forskningsspørgsmålene er relevante, og at forskningsresultater hurtigt kan omsættes til gavn for den enkelte borger og folkesundheden. Inddragelse af borgerne er derfor kernen i Et Sundere Syddanmark.


I Et Sundere Syddanmark 2020 er partnerskabet mellem regionens sygehuse/SDU på den ene side samt borgerne og offentligheden på den anden side. Samarbejdet med TV2/FYN og TV Syd styrker den brede dialog i offentligheden ved at borgerne i regionen kan stemme på det projekt, som de finder, har størst videnskabelig betydning i deres øjne. Herudover er intentionen, at forskningsprojekterne i Et Sundere Syddanmark inddrager borgere aktivt i selve forskningsprocessen.


Det stærke samarbejde, der allerede i dag er mellem regionens sygehuse og SDU, ønsker vi på samme måde at styrke og udvide. I Et Sundere Syddanmark opfordres der således til samarbejde mellem forskere på sygehusene og forskere fra flere fakulteter og institutter på SDU.

 

Præmier

Der uddeles i alt 3 præmier i Et Sundere Syddanmark 2020; 1. præmie på 1 mio. kr., 2. præmie på 600.000 kr. og 3. præmie på 400.000 kr. Uddelingen sker ved et finaleshowsshow, se mere information herom i ansøgningsskemaet i boxen til højre.

 

Ansøgningsprocedure
Der kan søges op til 1 mio. DKK til det enkelte projekt. Ansøgningen udarbejdes på dansk eller engelsk og indsendes via det elektroniske ansøgningssystem senest d. 8. januar 2019. Den elektroniske ansøgningsformular, som alle OUH ansøgere skal benytte, finder du her.

 

Midlerne i opslaget kan søges til følgende tiltag

  • Ansættelse af forskere (VIP)
  • Ansættelse af ikke-videnskabelig arbejdskraft (TAP)
  • Indkøb af apparatur eller andet materiale til forskningsprojektet

 

Ansøgningskriterier

Alle med tilknytning til regionens 5 hospitaler kan stå som hovedansøger til forskningsmidlerne.
Det er dog et krav, at OUH projektansøgninger skal være samarbejdsprojekter mellem OUH og ét eller flere af regionens 5 sygehuse, samt de er godkendt af afdelingsledelsen og forskningslederen inden indsendelse.

 

Yderligere information

l boksen ”Mere information” til højre finder du Et Sundere Syddanmark opslaget, vejledning og link til ansøgningssystemet efond.

Du er velkommen til at kontakte ouh.forskning@rsyd.dk, hvis du har spørgsmål til formelle og tekniske forhold.

 


Siden er sidst opdateret: 08-10-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring