Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilNyhederpilOUH i førerposition på kræft-, hjerte-kar-, og nyretransplantationsområdet.

OUH i førerposition på kræft-, hjerte-kar-, og nyretransplantationsområdet.

Dagens medicin har kåret OUH - Odense Universitetshospital som de førende blandt universitetshospitalerne indenfor kræftområdet, hjerte-karområdet og nyretransplantationer. Det fører til en samlet 2. plads blandt universitetshospitalerne i Danmark, og det blev fejret på OUH i indeværende uge.


De tre OUH-direktører Niels Nørgaard Pedersen, Kim Brixen og Judith Mølgaard var rundt på 8 forskellige afdelinger med blomster og chokolade i denne uge. Anledningen var, at 10 behandlingsområder fra OUH har lagt sig på 1. pladsen i Danmark indenfor deres behandlingsområde.


Dagen Medicin vurderer hvert år landets sygehuse på parametrene behandlingskvalitet, omdømme og patienttilfredshed. Sygehusene bedømmes i forhold til sygehuse, der er sammenlignelige i forhold til størrelse og funktion. Således er det de fire store universitetshospitaler i Danmark, der holdes op imod hinanden. OUH placerede sig i år på en andenplads, i et tæt opløb med Aarhus, der vandt i år.


På behandlingsområdet kvalificerede 10 behandlingsområder, fordelt på 8 afdelinger, sig til en flot førsteplads. Behandlingskvaliteten vægter 80 % af den samlede kåring og er afgørende for den endelige placering.


Administrerende direktør på OUH, Niels Nørgaard Pedersen, var sammen med direktør Judith Mølgaard og direktør Kim Brixen rundt og ønske de ti behandlingsområder tillykke umiddelbart efter offentliggørelsen.


- Ti førstepladser og en samlet placering som nummer to lige efter Aarhus er meget tilfredsstillende og vidner om en robust høj behandlingskvalitet. Vi er et universitetshospital og derfor stræber vores personale hele tiden efter at være de bedste indenfor deres fagområder.

Nu valgte vi at besøge førstepladserne, i virkeligheden ville vi gerne have været hele vejen rundt, for en samlet 2. plads får man kun, hvis hele holdet spiller sammen om en fælles indsats, fortæller Niels Nørgaard Pedersen.

 

Behandlingsområder på OUH, der modtog en førsteplads:
- Kræft i hjernen og testikelkræft (2 placeringer) – Onkologisk Afd. R
- Børnecancer – H.C.Andersen  Børnehospital
- Corpuscancer – Gynækologisk Obstetrisk Afd. D
- Nuretransplantation – Nyremedicinsk Afd. Y
- Abdominale aortaaneurismer og Perifer Bypass (2 placeringer) – Hjerte-, Lunge-, og Karkirurgisk Afd. T
- Ventrikelcancer – Kirurgisk Afd. A
- KAG (koronar angiografi)– Hjertemedicinsk Afdeling B
- Testikelkræft – Afdelingen for Klinisk Patologi


 

Afd. R

Tillykke til Onkologisk Afd. R, der modtog to førstepladser.

 

H.C.Andersen Børnehospital
Tillykke til H.C.Andersen Børnehospitalet.
 
Afd. D

Tillykke til Afd. D

 

Afd. Y
Tillykke til Afd. Y
 
Afd. T
Tillykke til Afd. T, der fik to førstepladser
 
Afd. A
Tillykke til Afd. A
 
Afd. B

Tillykke til Afd. B

 

AKP
Tillykke til Afdelingen for Klinisk Patologi

Siden er sidst opdateret: 22-12-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring