Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilOm OUHpilPatientrelaterede afdelingerpilOdensepilNyhederpilIndlagte gravide og barslende under ét tag på Odense Universitetshospital

Indlagte gravide og barslende under ét tag på Odense Universitetshospital

En samling af svangreklinik, barselsafsnit, barselsklinik og Vuggen skal sikre mere sammenhængende behandlingsforløb og kendte ansigter for de fynske gravide, fødende og barslende, som skal føde i Odense.

1. november samler Odense Universitetshospital sit tilbud til indlagte gravide og barslende på én etage. Vuggen og barselsklinikken flytter fra Patienthotellet til fjerde sal på Kløvervænget 23. Samlingen af tilbud skal sikre mere sammenhængende forløb for de gravide, fødende og barslende, forklarer oversygeplejerske Pia Dybdal på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D:

Samlede ressourcer sikrer rette kompetencer og færre overgange
”Ved at samle vores ressourcer på samme etage sikrer vi, at de rigtige kompetencer er til stede på alle tidspunkter af døgnet til gavn for de indlagte gravide, barslende og deres partnere. Det betyder, at de vil møde det samme personale i flere sammenhænge. Det skaber både en tryg relation, men eftersom risikoen for fejl er større i forbindelse med overgange til andre afsnit eller fagfolk, giver det reelt også et mere sikkert forløb for patienten,” siger Pia Dybdal.

Samlingen vil også gøre det lettere for de barslende og deres partnere at finde rundt på hospitalet. Som det er nu, opstår der ofte forvirring over, at prøver og undersøgelser udføres flere forskellige steder på Odense Universitetshospital under et barselsforløb.

Bedre mulighed for enestuer til kvinder med sværere komplikationer
Hidtil har Odense Universitetshospital med enestuer på Vuggen på Patienthotellet kunne tilbyde ophold af ét eller to døgns varighed for familier med lettere komplicerede eller ukomplicerede forløb, hvor eksempelvis problemer med amning har skabt utryghed ved at skulle hjem.

”Der vil stadig være enestuer på afsnittet, ligesom det vil være muligt for deres partnere at blive medindlagt i barselsperioden. Ved at samle afsnittene får vi faktisk mulighed for at tilbyde flere enestuer til patienter med sværere komplikationer. Samtidig kan vi nu garantere de barslende med lettere komplikationer, at der er specialister til stede døgnet rundt, hvis de skulle få brug for det. På den måde fastholder og styrker vi kvaliteten i patientforløbene,” forklarer oversygeplejerske Pia Dybdal.

App giver kontakt til hospital ved ambulante fødsler
Stadig flere fødsler foregår ambulant, hvor nogle familier udskrives direkte fra fødegangen eller inden for 24 timer efter fødslen. Også de har adgang til sundhedspersonalet på afsnittet døgnet rundt via telefon eller via chatfunktionen i App’en Mit Forløb indtil syv dage efter fødslen.

I Mit Forløb kan de samtidig finde relevant information og se film om relevante emner i den tidlige barselsperiode. Foruden de planlagte ambulante kontroller kan familierne også komme til kontrol i Barselsklinikken efter behov indtil syv dage efter fødslen. Derudover tilbydes førstegangsfødende, der føder ambulant, også hjemmebesøg ved behov af jordemoder.

For gravide og fødende tilknyttet fødestedet i Svendborg er tilbuddet under indlæggelse i graviditet og barsel fortsat uændret.

Yderligere oplysninger

  • Pia Dybdal, oversygeplejerske på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D, Odense Universitetshospital, tlf. 40 43 33 66.
     

Siden er sidst opdateret: 30-09-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring