Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Risiko for alvorlig forgiftning med D-vitamin dråber

Sundhedsstyrelsen har opdateret sin vejledning i forhold til Inno Pharma vitamin D3-dråber, der er blevet trukket tilbage på grund af alt for højt D-vitamin-indhold.

Alle danskere, der bruger Vitamin D3-dråber fra firmaet Inno Pharma skal straks stoppe med at bruge dem og kontakte giftlinjen på 82 12 12 12. Det er særligt farligt for gravide, børn og ældre.

 

Alle, der har fået ’Vitamin D3-dråber’ fra Inno Pharma, skal omgående stoppe med at indtage kosttilskuddet og andet D-vitamin, inkl. multivitaminer med indhold af D-vitamin.

Flasken skal smides ud eller returneres i butikken. 

Har du taget Inno Pharma vitamin D3-dråber i mere end en uge, skal du have taget en blodprøve hos din læge.

 

Firmaet InnoPharma har trukket økologiske D-vitamin dråber af mærket ”Inno Pharma vitamin D3-dråber” tilbage, idet der er påvist et indhold af D-vitamin, der er 75 gange for højt. Produktet er markedsført til spædbørn og til gravide og er solgt via Helsam, Matas og via internettet, og dermed formentlig også på Fyn.

 

Har dit barn fået dråberne og er pylret, gylper meget eller kaster op, er utilpas, græder, er sløvt, tisser meget, har enten forstoppelse eller diarre eller ikke tager på – skal du kontakte egen læge eller vagtlæge.  Har du eller dit barn taget dråberne og vil du vide mere, kan du kontakte Giftlinjen på 82 12 12 12.
Dråberne er solgt i Helsam, Matas og via internettet.

 

Sundhedsstyrelsen har opdateret sin vejledning i forhold til Inno Pharma vitamin D3-dråber

Se hele advarslen fra Sundhedsstyrelsen (opdateret 1.august)

 
 
 


 

 

 

 

 

 


Siden er sidst opdateret: 13-12-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring