Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilNyhederpilRengøringskvaliteten igen godkendt på OUH

Rengøringskvaliteten igen godkendt på OUH

Forstærket dialog om god rengøring, mere intern kontrol og nye oplæringsprincipper for nyansatte har løftet rengøringskvaliteten.

96,8 procent af rummene var tilfredsstillende rengjort ved en netop afsluttet ekstern kontrol af rengøringskvaliteten på Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus’ matrikler. Dermed bestod OUH på linje med Region Syddanmarks hospitaler den halvårlige rengøringskontrol foretaget af bureauet Dansk Servicerådgivning

Det glæder hospitalsdirektør Judith Mølgaard, efter at OUH ved en lignende undersøgelse i efteråret 2015 fik godkendt henholdsvis 91,4 procent og 85,4 procent af rummene efter de to rengøringsstandarder, hvilket ikke var nok til at bestå:

Glad for at OUH er tilbage på sporet
”Vores patienter skal forvente høj hygiejne og rene rammer, når de bliver indlagt eller kommer til undersøgelse hos os. Derfor tog vi det også meget alvorligt, da vi efter en positiv udvikling i vores rengøringskvalitet ikke levede op til de nationale standarder og vores egne krav. Rengøringsafdelingen har gjort en stor indsats, men også plejepersonalet har en andel i, at vi nu er tilbage på sporet,” siger Judith Mølgaard.

Et resultat af flere igangsatte initiativer
På baggrund af efterårets rengøringskontrol forstærkede serviceafdelingen Rengøring og Patientservice nemlig dialogen med både rengørings- og plejepersonalet om, hvad det vil sige at udføre god rengøring på et hospital. Derudover blev rengøringsplanerne analyseret for eksempelvis at optimere tidspunktet for rengøring, ligesom der blev indført mere intern kontrol og en ny procedure for oplæring af nyansatte.

Rengøring og Patientservice følger nu op på de områder, hvor Dansk Servicerådgivning i den seneste rapport påpeger, at der stadig er plads til forbedring.

Link til den regionale rapport

Fakta:

  • Godt 500 ansatte er beskæftiget med rengøring på OUH.
  • Afdelingen Rengøring og Patientservice gør rent i mere end 15.000 lokaler fordelt på 260.000 m2.
  • OUH bruger årligt 169 millioner kroner på rengøring.
     

Siden er sidst opdateret: 15-06-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring