Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilNyhederpilPatienter og deres pårørende søges!

Patienter og deres pårørende søges!

Forskning hjemmeside

Patienter skal i højere grad inddrages i forskningen.Derfor søger Forskningsrådet på OUH og Klinisk Institut ved Syddansk Universitet patienter og pårørende, der vil være en del af Forskningsrådet.

 
kim Brixen ksl
Kim Brixen,
direktør


På Odense Universitetshospital følges forskning og behandling tæt ad i hverdagen. Indtil nu har patienten primært været passiv deltager i forskningen, men fremover vil patienter og pårørende til patienter få en vigtig rolle i selve forskningens tilrettelæggelse.

- Vi vil have patienterne og deres pårørende med helt ind i forskningen, så vi sikrer, at vi får forsket indenfor områder, der eller risikerer at blive overset. Det, vi som fagfolk vælger at forske i, er måske ikke det, der optager patienterne. Det betyder ikke, at vi vil holde op med at forske i ”vores emne”, men patientinddragelsen kan give forskningen nye dimensioner, som så vil være meget relevant for patienten, siger formand for Forskningsrådet og direktør på OUH, Kim Brixen.

kirsten Kyvik ksl
Kirsten Kyvik,
Institutleder
 
OUH sætter patienten først, og den grundholdning gælder ikke kun i forhold til dagligdagens behandling. Den vil fremover blive et vigtigt element i forskningen.  Patienten og de pårørendes input vil ændre traditionel forskning og åbne døren til en helt anden indflydelse, påpeger næstformand og Institutleder ved Klinisk Institut, Kirsten Kyvik.
 - Det stiller naturligvis krav til de patienter og pårørende, som nu fremover vil få mulighed for at præge vores forskning. De patienter, som vi inviterer med i Forskningsrådet, skal have evne til at repræsentere en bredere patientgruppe, og kunne tænke ud over egne erfaringer. Så får de mulighed for at være med til at nytænke strategiske løsninger, siger Kirsten Kyvik.
Torkell Ellingsen
Torkell Ellingsen, Professor

 

På Reumatologisk Afdeling C på OUH er patientinddragelse en vigtig del af både det kliniske arbejde og forskningen. Afdelingen har komplicerede behandlingsforløb for gigtpatienter, og det har derfor været gavnligt at involvere patienterne for at opnå det bedste resultat, siger professor på Reumatologisk afdeling C i Odense, Torkell Ellingsen. Patienten skal inddrages hele vejen, påpeger han.
- Det er vigtigt, at vores forskningsresultater bliver formidlet i de kredse, de vedrører. Det gælder ikke kun den lægefaglige verden, men i ligeså høj grad patienterne og deres interesseorganisationer, siger Torkell Ellingsen.


Patienten og de pårørende forpligter sig for to år ad gangen og kan ansøge om optagelse til de i alt 5 pladser, der er reserveret patienter eller pårørende.

Har du lyst til at læse mere om, hvordan du ansøger om en plads i OUHs forskningsråd, kan du se det fulde opslag til ansøgere her.

 

 
 

 

 

 


Siden er sidst opdateret: 26-05-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring