Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

OUH får lektor i indvandrermedicin

Dorthe Nielsen, lektor i Tværkulturel Sygepleje og Indvandrermedicin på Indvandrermedicinsk Klinik, Odense Universitetshospital.

Ph.d. Dorthe Nielsen er ansat som lektor i Tværkulturel Sygepleje og Indvandrermedicin på Indvandrermedicinsk Klinik, Odense Universitetshospital og Center for Global Sundhed, Syddansk Universitet og på Sundhedsuddannelsernes forskningscenter ved University College Lillebælt.

Dorthe Nielsen, der oprindeligt er uddannet sygeplejerske skal blandt andet fortsætte sit arbejde i Indvandrermedicinsk klinik samt forske i sårbare patienters adgang til sundhedsvæsenets tilbud og ydelser.

Dorthe Nielsen er uddannet sygeplejerske i 1991 fra sygeplejeskolen i Odense. Hun har gennem sit arbejde som sygeplejerske altid haft fokus på kommunikation og omsorg til sårbare patienter og deres håndtering af kroniske lidelser i det daglige liv. Med fokus på dette gennemførte Dorthe Nielsen i 2005 den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse, cand. scient. san. på SDU.

I september 2010 forsvarede Dorthe Nielsen sin ph.d.-afhandling, som omhandlede patienters håndtering af livet med osteoporose (knogleskørhed); afhandlingen fokuserede på patientundervisning, adherence overfor medicinsk behandling og patientperspektiver på det daglige liv. Hun blev i 2010 ansat som adjunkt på SDU med tilknytning til Indvandrermedicinsk Klinik, OUH. Her blev hendes forskningsområde mere målrettet sårbare patienter med anden etnisk baggrund.

Dorthe Nielsen har siden udført forskningsprojekter omkring tolkning, ældre og kommunikation samt udviklet uddannelsesprogrammer for andet sundhedsfagligt personale inden for tværkulturel sygepleje og indvandrermedicin. Hun har ligeledes afholdt talrige foredrag og arrangeret undervisning på både ph.d.- samt præ- og postgraduat niveau inden for feltet tværkulturel pleje og behandling.

Privat bor hun med sin familie på Nordfyn, ved Klintebjerg. Hun har tre børn hvor af den yngste på 17 bor hjemme, den ældste søn på 25 år læser Geografi på Københavns universitet og datteren på 22 år læser til sygeplejerske på VIA Aarhus.


Siden er sidst opdateret: 25-04-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring