Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

OUH-professor modtager Lægeforeningens æresgave

Morten Sodemann, speciallæge i infektionssygdomme, professor i indvandrermedicin og global sundhed ved Syddansk Universitet, leder af Indvandrermedicinsk Klinik på Odense Universitetshospital.

Professor Morten Sodemann, leder af Indvandrermedicinsk klinik på Odense Universitetshospital, har modtaget Lægeforeningens æresgave, Barfred-Pedersen prisen, for sin store indsats for at hjælpe syge og traumatiserede indvandrere.

Morten Sodemann har i dag fået Barfred-Pedersen æresgaven. Det er Lægeforeningens fornemste pris, der hvert år siden 1945 er blevet tildelt en læge, som har gjort en ekstraordinær indsats inden for sit område.
Han får prisen for den store indsats, som han yder for syge og traumatiserede indvandrere, og for sit helt særlige blik for deres specielle behov

”Det er en sårbar og svag gruppe, som ofte bliver glemt i sundhedsvæsenet. Med afsæt i et dybt socialt engagement har Morten Sodemann fået sat syge indvandrere på den sundhedspolitiske dagsorden – blandt andet ved at deltage aktivt i den offentlige debat om indvandreres sundhed og sygdom”, siger Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.

Mindsker ulighed i sundhed
Morten Sodemann er 56 år, speciallæge i infektionssygdomme, og blev i 2010 professor i indvandrermedicin og global sundhed ved Syddansk Universitet. Han har været primus motor bag etableringen af Indvandrermedicinsk Klinik på Odense Universitetshospital, som han i dag også er leder af. Her bliver langtidssyge indvandrere, typisk flygtninge med krigstraumer, som er strandet i sundhedssystemet, hjulpet videre.

”Dermed gør årets prismodtager en stor indsats for at mindske den ulighed i sundhed, som mange indvandrere er udsat for. Ved at have en tværfaglig tilgang, formår Morten Sodemann og hans medarbejdere at gøre patienterne mere selvhjulpne,” siger Andreas Rudkjøbing. 

Morten Sodemann bliver den sidste i rækken af modtagere af Barfred-Pedersen æresgaven. Den vil fra 2017 blive erstattet af en ny ærespris fra Lægeforeningen.


Siden er sidst opdateret: 13-04-2016 af Odense Universitetshospital.



Tilgængelighedserklæring