Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilNyhederpilNy knogleskørheds-app er nomineret til innovationspris

Ny knogleskørheds-app er nomineret til innovationspris

Knogleskørhed

En ny app, som kan hjælpe kvindelige osteoporosepatienter, er nomineret til en idépris inden for velfærdsteknologi.

Den nye app, hvis navn endnu ikke er fastlagt, er netop blevet nomineret til prisen CareWare Idépris, som er en del af velfærdsteknologikonferencen CareWare 2016. App’ens formål er at lette livet for kvinder med osteoporose, da de gennem den bliver guidet i at leve et ”knoglevenligt” liv, så de forebygger brud. Patienterne får dermed et mere normalt liv, hvor de kan tage vare på sig selv og diagnosen.

Ikke endnu en sundheds-app
Pernille Ravn Jakobsen, ph.d-studerende ved Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, Odense Universitetshospital, pointerer, at applikationen ikke er en sundheds-app, men en del af et behandlingsforløb.

- I app’en kan patienten på et tidligt stadie læse de informationer om knogleskørhed, der er relevante for den pågældende kvinde i stedet for det resultat, en Google-søgning giver. Svaret fra knoglescanningen vil også kunne aflæses i app’en inden for 24 timer.

Tværfagligt samarbejde
App’en er en del af det velfærdsteknologiske forsknings- og innovationsprojekt Patient@home og resultatet af et tværfagligt samarbejde mellem sundhedsfaglige ansatte fra Odense Universitetshospital, forskere fra Syddansk Universitet, praktiserende læger, den sundheds- og velfærdsteknologiske organisation Welfare Tech, sundhedsplatformen Mobile Fitness og patienter med osteoporose.

Planen er at pilotteste app’en i efteråret 2016 på 10 lægehuse i Region Syddanmark. Derefter vil den blive justeret efter tilbagemeldingerne og udkomme medio 2017.

Konferencen CareWare 2016 bliver afholdt i Aarhus den 13. og 14. april og vinderen vinder, ud over titlen, et års mentorship hos CareWare. Pernille Ravn Jakobsen fra OUH tager sammen med Benjamin Suhr fra Mobile Fitness til Aarhus og repræsenterer app’en under konferencen.

- Jeg er rigtig glad for nomineringen, som har skabt en masse fokus og omtale af app’en.

Læs om app’en i Altingets artikel her.

Læs om CareWare 2016 her.

Læs om patient@home her.
 


Siden er sidst opdateret: 08-04-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring