Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilNyhederpilTeletolkning prisvinder på Dansk it-konference

Teletolkning prisvinder på Dansk it-konference

Teletolkning

Regions Syddanmarks satsning på tolkning via video sikrede i denne uge regionen ’Digitaliseringsprisen’ i priskategorien ’Effektiviseringsprisen’. 


Projektet modtog prisen på konferencen Offentlig Digitalisering i konkurrence med to øvrige nominerede, ’Egedal Kommune med projektet Spildevandsplan 2016’ og ’Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med projektet Vitas’.

Bedst for patienten
OUH gik forud for tolkning via video med et pilotprojekt for MedCom i 2008. Erfaringerne viste, at teletolkning, senere døbt videotolkning, på mange måder var et bedre alternativ end de øvrige muligheder, der var for tolkning. Eva Lund blev ansat som regional projektleder i 2009 efter det succesfulde pilotprojekt, og hun er ikke i tvivl om, hvad der gør videotolkning så velegnet.

- En videotolk er professionel i sin tolkebistand, modsat mange familiemedlemmer eller endda børn, som ofte har været anvendt tidligere. Samtidig er tilstedeværelsen af en tolk på en skærm mere diskret og mindre intimiderende for patienten. Også tolkene har udtrykt begejstring for ordningen, som har haft meget stor ledelsesmæssig opbakning på OUH, fortæller Eva Lund.

Populær ordning
Mens OUH startede projektet op, kom regionens øvrige sygehuse efterhånden med på den virtuelle vogn. OUH anvender videotolkning  i 85% af de tilfælde, hvor en tolk er påkrævet, mens regionens øvrige sygehuset anvender videotolkning i 60 % af deres tolkekrævende situationer.

Stor prestige
Digitaliseringsprisen er åben for alle offentlige virksomheder og institutioner og gives til en institution eller myndighed, som via teknologi har skabt en mærkbar brugermæssigt bedre og økonomisk rentabel løsning.

Projektet danner grobund for alle fem regioner, der nu har lagt et fællesudbud på tolkeydelser ud. Regionsrådsformand Stephanie Lose ser gode muligheder for videotolkning fremover.

- Prisen til Region Syddanmark er en anerkendelse af det arbejde, vi hver dag udfører for at forbedre vores arbejdsgange til gavn for borgerne, siger Stephanie Lose.
 


Siden er sidst opdateret: 18-03-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring