Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilNyhederpilOUH samler neurorehabilitering i Svendborg

OUH samler neurorehabilitering i Svendborg

Tirsdag den 5. april flytter Neurologisk Afdeling fra sygehusenheden i Ringe, men der vil fortsat være blandt andet lægevagt og jordemoderkonsultation på matriklen.

I oktober 2015 flyttede halvdelen af Neurorehabiliteringsafsnittet i Ringe til Svendborg Sygehus og tirsdag den 5. april flytter resten af afsnittet samme vej. Afsnittet behandler sygehusindlagte, voksne personer, som har mistet førlighed og funktionsevne som følge af en pådraget hjerneskade. Flytningen omfatter også projektgruppen bag "Hovedsagen for unge i Region Syddanmark," som er Region Syddanmarks tilbud til unge i alderen 15-30 år, der som følge af sygdom eller ulykke har fået en hjerneskade.

I Svendborg etableres yderligere 12 sengepladser, så det nye samlede Neurorehabiliteringsafsnit (NR) i alt får plads til 37 patienter samlet på én etage.

- Ved at samle ekspertisen i Svendborg sikrer vi patientforløb med færre overgange mellem forskellige matrikler, og vi udnytter ressourcerne bedre ved ikke at skulle holde Ringe Sygehus åbent for et ret begrænset antal patienter, siger Jens Peter Steensen, direktør på Odense Universitetshospital-Svendborg Sygehus.

Fortsat lægevagt og jordemoderkonsulation i Ringe
Med fraflytningen vil der ikke længere være terapeuter og portører på matriklen. Derfor vil OUHs patienter ikke længere i Ringe kunne aflevere hjælpemidler udlånt i forbindelse med deres hospitalsudskrivelse. Det vil skulle ske på hospitalets matrikler i Odense eller Svendborg.

Flytningen den 5. april omfatter ikke de øvrige funktioner på matriklen, så som jordemoderkonsultationen og lægevagten.

Region Syddanmark solgte i 2014 Sygehusenheden Ringe til det statslige selskab Freja Ejendomme A/S, som udvikler og sælger statslige og regionale ejendomme.

Yderligere oplysninger

  • Thomas Rysgaard Jensen, kommunikationsrådgiver, Odense Universitetshospital-Svendborg Sygehus, tlf. 40 38 41 90.
     

Siden er sidst opdateret: 01-03-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring