Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Hjemmekemo er nu en realitet

TV udsendelse

Ude godt men hjemme bedst. Sådan er det måske ikke, når vinterferien kalder, men hvis man bliver ramt af kræft, er hjemmets trygge rammer det bedste sted at være.

Det kan Gry skrive under på. Hun tog i sidste uge første skridt på Fyn i forhold til behandling med kemo i hjemmet. Derved undgik hun i denne omgang otte dages indlæggelse. To gange i døgnet skal hun have kemo, og den doseres automatisk. Til gengæld har hun beholderen med kemo, kemopumpen, med som tro følgesvend døgnet rundt sat ind i et drop. En lille pris at betale for at kunne være sammen med familien, pointerede hun overfor TV2 Fyns journalist, der var på besøg på Hæmatologisk Afdeling X.

- Jeg er så glad for at kunne være sammen med min familie og være hjemme til måltiderne sammen med mine børn, i stedet for at være indlagt, sagde Gry.

Gry har leukæmi, der blev konstateret som en uvelkommen besked mellem jul og nytår, og hun har allerede tilbragt mange dage i en seng på OUH. Hun er stadig nødt til at komme på hospitalet for at få dele af sin kemo, men de mange hyppige behandlinger foregår fremover hjemme.

Ledende oversygeplejerske på Afdeling X, Anne-Mette Thomsen, blev efter indslaget interviewet om perspektiverne i behandlingen.

Du kan se TV2 Fyns indslag her.
 


Siden er sidst opdateret: 17-02-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring