Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilNyhederpilOUH strammer op på rengøringen

OUH strammer op på rengøringen

Handlingsplan skal forbedre rengøringskvaliteten efter, at OUH ikke bestod efterårets rengøringsundersøgelse

I løbet af efteråret blev rengøringskvaliteten i 315 lokaler fordelt på OUHs matrikler undersøgt ud fra to forskellige rengøringsstandarder. Her levede henholdsvis 27 og 46 lokaler ikke op til de strenge krav, og dermed bestod OUH som den eneste sygehusenhed i Region Syddanmark ikke rengøringsundersøgelsen, der blev foretaget af det eksterne bureau Dansk Servicerådgivning.

Hospitalsdirektør Judith Mølgaard beklager resultatet, der samtidig markerer et fald i andelen af godkendte lokaler i forhold til en lignende undersøgelse i foråret:

- Vi er ikke tilfredse med resultatet, fordi de eksterne kontroller siden 2013 har vist, at vi har løftet rengøringskvaliteten. Derfor har vi sat en række initiativer i gang og meget tyder på, at det allerede har haft en positiv effekt, siger Judith Mølgaard.

Handlingsplan skal genskabe de gode resultater
På baggrund af rapporten har hospitalsdirektionen nemlig vedtaget en handlingsplan, der skal løfte rengøringskvaliteten tilbage til det høje niveau fra tidligere undersøgelser.

Resultaterne er blevet drøftet med rengøringspersonalet og i første omgang har fokus været at genskabe rengøringskvaliteten i de lokaler, som ikke bestod. Og det har virket. OUH har netop bestået en ekstra ekstern rengøringskontrol af disse lokaler.

På længere sigt er der planlagt en ekstra ekstern fuld kontrol i begyndelsen af det nye år, ligesom den interne kontrol øges. Endelig efteruddannes personalet eller kommer på genopfriskningskurser i rengøringsmetoder særligt i de lokaler, hvor patienterne opholder sig.

-Vi vil holde tæt øje med udviklingen og sikre ledelsesmæssig fokus på rengøringen. Jeg har tiltro til, at vores ledere og medarbejdere på området kan løfte opgaven og få os tilbage på det gode spor igen, siger Judith Mølgaard.

Link til Region Syddanmarks samlede rengøringsrapport
 


Siden er sidst opdateret: 02-12-2015 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring