Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Sundhedsminister besøgte OUH

For første gang siden sin tiltrædelse besøgte Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde mandag den 23. november OUH, hvor Onkologisk og Geriatrisk afdeling var fokus for besøget.  

 

Sophie Løhde besøg KSL
Ledende overlæge Lars Matzen fortalte blandt andet sundhedsminister Sophie Løhde om arbejdet med sammenhængende patientforløb for ældre patienter.

Vi får langt flere kræftpatienter i Danmark i fremtiden, og langt hovedparten af dem vil være ældre patienter over 65, som i forvejen har en række andre kroniske sygdomme. Det vil øge behovet for en mere skræddersyet kræftbehandling.

Det var ét af de hovedbudskaber sundheds- og ældreminister Sophie Løhde fik med sig, da hun for første gang siden sin tiltrædelse besøgte Odense Universitetshospital mandag eftermiddag.

Under sit besøg fik ministeren en rundvisning på Onkologisk Afdeling R, hvor hun hørte mere om kræftbehandlingen på OUH samt hospitalets eliteforskningscenter Age Care, der forsker i behandling af ældre kræftpatienter. Her fortalte Overlæge Olfred Hansen blandt andet, at andelen af kræftpatienter over 70 vil stige fra 43 procent i 2010 til 55 procent i 2030.  

Bagefter besøgte Sophie Løhde Geriatrisk afdeling G, hvor ledende overlæge Lars Matzen og oversygeplejeske Jette Wensien blandt andet fortalte om, hvordan afdelingen arbejder sammen med kommuner og praktiserende læger om at skabe sammenhængende behandlingsforløb for ældre medicinske patienter, der ofte balancerer på en ”helbredsmæssig knivsæg”, som det blev formuleret, hvor de meget hurtigt kan få behov for akut behandling.

Administrerende sygehusdirektør Niels Nørgaard Petersen bed især mærke i, at ministeren var interesseret i at høre mere om, hvordan hospitalet i dag arbejder med at inddrage patienten i både beslutninger og behandlingsforløb.
– På den måde understreger ministerens fokus den dagsorden, som vi på OUH har sat om patientinddragelse, patientsikkerhed og patientflow – eller i det hele taget at sætte patienten først, siger han.


Siden er sidst opdateret: 23-11-2015 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring