Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

To afdelinger på OUH indstillet til frivillighedspris

Frivillighedspris

Region Syddanmark hylder lørdag den 14. november de mange frivillige, der på forskellig vis gør en forskel for en medborger. Regionen uddeler Frivillighedsprisen på 50.000 kroner og Den Gode Idé-prisen på 10.000 kroner. To afdelinger på OUH er blandt de fire nominerede.

Både ’Erfaringskonsulent på Hjerte-, Lunge- og Karkirurgisk Afdeling T, OUH’ og ’Palliativt Team Fyn’ er med i slutspurten, hvor fire nominerede blandt 16 stærke frivillighedsprojekter kæmper om de ærefulde priser.

Erfaringskonsulenten på afdeling T er en del af afdelingens patientinddragelsesstrategi. Den tidligere patient kommer på afdelingen en gang om ugen, og tilbyder at tage en snak med de patienter, der nu gennemlever et sygdomsforløb, som han selv har været igennem. Hver patient har naturligvis sit unikke forløb, men mange af de oplevelser og følelser, som patienterne på afdelingen oplever, er ens. Derfor kan erfaringskonsulenten byde ind med noget helt andet end fagpersonalet. Det kommer mange patienter til gavn, fortæller oversygeplejerske Gitte Bekker:

-  Erfaringskonsulenten kan noget, som vi ikke kan. Det, han taler med patienten om, bliver mellem ham og patienten. Han trækker en stol ud, drikker en kop kaffe og er til stede med den indsigt, han selv har som tidligere patient, og det er mange af vores patienter meget glade for, siger Gitte Bekker.

Palliativt Frivilligt Netværk, der er en del af Palliativt Team Fyn, er et tilbud til uhelbredeligt syge patienter i eget hjem. Her er der ingen faste opgaver, fortæller koordinator Inge Hansen.

-  Vi bygger en individuel frivillig indsats op omkring den enkelte patient i forhold til, hvad det er for en frivillig indsats, man har brug for. Vi har 37 frivillige i alderen 21 til 83 år, og de yder en fantastisk indsats, siger Inge Hansen.

De frivillige i Palliativt Frivilligt Netværk har tre kerneopgaver. De hjælper patienter, som med frivillig hjælp kan komme ud eller foretage sig dagligdags ting, og de træder til, når man som pårørende er bundet op af pleje og har brug for lidt tid til sig selv. Endeligt kommer de ud til patienter, som er urolig og bange for at ligge alene hen over natten. Nogle gange har patienten ingen til at sidde hos sig, andre gange trænger den pårørende blot til en hel nattesøvn.

Prisen uddeles i Fredericia.


Siden er sidst opdateret: 13-11-2015 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring