Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Ungestuer på OUH indvies

Ungestue H2 400p

Afdelingssygeplejerske på Børneonkologisk afsnit H2, Rikke Randrup Møller, viser den nye ungestue frem.


Håndværkerne har længe arbejdet med at omdanne tre almindelige hospitalsstuer til nogle særlige ”ungestuer” for unge med kræft på OUH. Nu er arbejdet færdigt, og det skal fejres med en indvielse af de nye flotte stuer på onsdag den 27. maj kl. 14-16.

Det er H.C. Andersen Børnehospital, Onkologisk Afdeling R og Hæmatologisk Afdeling X, der hver har fået en ungestue. Stuerne er blevet til på baggrund af en donation fra Kræftens Bekæmpelse og i tæt samarbejde med de unge i foreningen Ung Kræft i Odense.

- Det er anderledes at være ung end at være et lille barn her på børneafdelingen eller ældre på de andre afdelinger. Unge har nogle andre behov: De skal kunne have besøg af venner og kærester, spise pizza og spille Playstation. Det har vi forsøgt at imødekomme med indretningen på de her særlige stuer, siger afdelingssygeplejerske Rikke Randrup Møller på H2 på H.C. Andersen Børnehospital.

Tankerne bag indretningen er, at stuerne ikke skal være så klinisk sterile i deres udtryk, men derimod være mere moderne og med et hjemligt og hyggeligt præg. Der er blandt andet kommet farver på væggene, et cafébord og nogle moderne stole, samt farverige magnetfelter på væggene, så man selv kan hænge noget op, man har lyst til at kigge på.

Se programmet for indvielsen den 27. maj 2015

Se indslag om ungestuerne på OUH fra TV2 Fyn 20. maj 2015

 

Ungestue H2 2

Der er plads til Playstation og magasiner på hylden bag den forreste stol, og trækassen bagved er til at opbevare en gæsteseng, hvis den unge ønsker overnattende gæster.

Udsmykning børnestue H2.jpg

Udsmykningen på H2s øvrige stuer er til sammenligning mere rettet mod de mindre børn. Derfor er den nye ungestue et velkomment tilbud til afsnittets ældste patienter.


Siden er sidst opdateret: 13-12-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring