Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilNyhederpilOgså muligt listeria-pålæg på OUH

Også muligt listeria-pålæg på OUH

Det er desværre blevet fastslået at også Patienthotellet på Odense Universitetshospital via en underleverandør kan have modtaget Listeria-inficeret pålæg fra Jørn A. Rullepølse A/S. Alle de pågældende produkter er fjernet fra køkkenet.

I de seneste dage er det blevet afdækket, at en lang række danske virksomheder har modtaget Listeria-inficeret pålæg fra Jørn A. Rullepølse A/S. Efter en nøje gennemgang af alle leverandører af pålæg til OUH, er det desværre blevet opdaget, at en underleverandør til patienthotellets køkken siden 2. juni 2014 har benyttet Jørn A. Rullepølse A/S, og at patienter og pårørende derfor muligvis kan være blevet eksponeret for listeria-smitten.

Det er vigtigt at understrege, at pålægget kun er blevet serveret på patienthotellet, i kantinen og i cafeteriet på OUH.
Hospitalets centrale køkken, som leverer mad til sengeafsnittene, har ikke modtaget pålægget. 

Alle de pågældende produkter er straks fjernet fra køkkenet i Patienthotellet, og selvom det skyldes fejl hos en ekstern leverandør, beklager OUH meget den eventuelle usikkerhed, som det har skabt hos patienter eller pårørende.

OUH har i den relevante periode i foråret og sommeren diagnosticeret 6 patienter med listeriose – den første diagnose blev foretaget 10. juli 2014.  
Af de diagnosticerede har én med sikkerhed den aktuelle udbrudsstamme, to patienter har andre stammer af listeria og på tre afventes der stadig svar fra Seruminstituttet.
Om de pågældende har pådraget sig listeria på OUH eller på anden vis, kan ikke bestemmes.

For yderligere oplysninger kontakt:

  • Administrerende direktør Jane Kraglund:  tlf.: 2899 3240
  • Professor, overlæge Hans Jørn Kolmos: Tlf: 4075 4626

Siden er sidst opdateret: 13-08-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring