Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Tegnede klovne udstilles på OUH

Pressefoto med Chapper og Sebastian 400p.jpg

De populære børneværter Sebastian Klein og Chapper kommer til H.C. Andersen Børnehospital mandag den 16. juni for at underholde ved åbningen af en noget atypisk udstilling.

250 indlagte børn på landets hospitaler har deltaget i en tegnekonkurrence til fordel for Danske Hospitalsklovne, og de mange flotte klovne-tegninger bliver nu udstillet på OUH's børnehospital.

Ideen med tegnekonkurrencen har været at få de indlagte børn til at tegne deres bud på en klovn for at støtte hospitalsklovnene på de danske sygehuse. De lever i dag udelukkende af donationer og fondsstøtte, og deres overlevelse er derfor konstant truet, hvis donationerne svigter.

Konkurrencevinder Frida Busk.jpg       T-shirt med klovnetegning.jpg

Vinderklovnen, der er tegnet af 6-årige Frida Busk fra Svendborg, er blevet trykt på en T-shirt, designet af børnetøjsdesigneren IdaT. Overskuddet fra salget vil gå ubeskåret til Danske Hospitalsklovne.

PND-foreningens initiativ
Initiativet til tegnekonkurrencen kommer fra PND-foreningen, en lille frivillig patientforening, hvis medlemmer er familier med børn, der har en medfødt genetisk stofskiftesygdom.

- Alle foreningens børn er ofte indlagt på landets sygehuse, og det lyser virkelig op i en grå hverdag som indlagt barn, at møde de livsglade klovne. Tanken om at skulle undvære dem var ikke til at bære – vi følte, at vi måtte gøre noget, fortæller Annika Dybdal, der er formand for PND-foreningen.

Udstillingen åbnes af Sebastian Klein og Chapper mandag den 16. juni 2014 kl. 10-11. Udstillingen er gratis og kan ses på H.C. Andersen Børnehospital, Sdr. Boulevard 29, indgang 60, 5000 Odense C i uge 25 og 26.

 

Fakta om PND-foreningen
Protein Nedbrydnings Defekt Foreningen (PND) blev grundlagt i 2010 og er en lille frivillig patientforening, som bindes sammen af familier, der har børn med sjældne genetiske stofskiftesygdomme. Foreningen har 20 medlemsfamilier.

 Læs mere om foreningen på www.pnd-foreningen.dk

 

Plakat med klovnetegninger.jpg

De 12 flotte klovne på støtteplakaten er tegnet af:
Cecilie Drejer, Tobias Hein Boutrup, Dagmar Elise Ringgaard, Rasmus Pynt, Liva Busk, Marie Guldfeldt, Lukas Sudimac, Toska Culjandji, Frida Lange, Ida Bertelsen, Emma Hjort og Sofie Pedersen.


Siden er sidst opdateret: 13-12-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring