Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Onkologiprisen 2014 til Jørn Herrstedt

Professor overlæge dr. med Jørn Herrstedt, Onkologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, har fået tildelt Onkologiprisen 2014.

Professor, overlæge, dr. med Jørn Herrstedt, Onkologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, har fået tildelt Onkologiprisen 2014.

Onkologiprisen uddeles én gang årligt af Dansk Selskab for Klinisk Onkologi til en person, der har haft stor betydning for onkologien - fagligt, uddannelsesmæssigt eller organisatorisk.  Prisen blev overrakt ved årsmødet for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi (DSKO).

Jørn Herrstedt er 58 år, fik lægevidenskabelig embedseksamen Københavns Universitet 1983 og blev speciallæge i intern medicin 1997. Han erhvervede den medicinske doktorgrad ved Københavns Universitet I 1998.

Jørn Herrstedt får bl.a. prisen for sit pionerarbejde inden for understøttende behandling (supportive care). Han har som forsker deltaget i flere større undersøgelser med inddragelse af store grupper af patienter, særligt inden for understøttende behandling af kræftpatienter.

Det har givet ham en stor international kontaktflade, bl.a. som præsident for selskabet Multinational Association for Supportive Care in Cancer 2008-2010.

Jørn Herrstedt er desuden leder af eliteforskningscentret AgeCare ved Odense Universitetshospital.

Jørn Herrstedt har 112 videnskabelige publikationer, heraf 50 som førsteforfatter og 20 som seniorforfatter. Af de 112 publikationer er 88 publiceret efter peer-review i internationalt tidsskrift, heraf 45 som førsteforfatter og 18 som senior forfatter.

 


Siden er sidst opdateret: 04-04-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring