Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilNyhederpilPressefokus på interne overvejelser af håndteringen af forkert kemo-dosering

Pressefokus på interne overvejelser af håndteringen af forkert kemo-dosering

Kemo.jpg

Af administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund

46 patienter har fået en for høj dosis kemoterapi på Odense Universitetshospital. Efter en række interne etiske overvejelser, besluttede ledelsen at informere alle de berørte patienter. Disse overvejelser har været i fokus i dele af pressen.

I oktober 2013 blev Odense Universitetshospital opmærksom på, at 46 patienter over en to-årig periode har modtaget en 16 procent for høj dosis kemoterapi med stoffet cabazitaxel.

Der har i dele af dagspressen været fokus på, hvorvidt Odense Universitetshospital overvejede at tilbageholde oplysningerne om den for høje dosis kemoterapi for patienterne.

– Umiddelbart efter, at vi får kendskab til den forkerte dosering, igangsætter vi et arbejde for at undersøge, hvilke patienter der er berørt, og om de har lidt skade. Og da vi har kortlagt dette, træffer vi beslutningen om at informere patienterne, siger administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund.

Sygehusdirektøren forklarer, at beslutningen om at informere patienterne, selvom udredningen af forløbet ikke viste øgede tegn på bivirkninger, blev truffet efter en række interne overvejelser og efter en diskussion i direktionen, og det er denne diskussion, der i dag bliver sat fokus på i pressen.

– Der er mange aspekter, der skal tages hensyn til, inden man informerer patienterne. Men jeg er glad for, at vi traf beslutningen om at informere, siger hun.

Selve problemet med fejldoseringen opstår, fordi producenten cabazitaxel ændrer doseringen af midlet uden at lægerne i Odense bliver opmærksomme på dette i tide.

– Vi må erkende, at vi ikke opdagede dosisændringen hurtigt nok, og det beklager jeg selvfølgelig meget. Vi har siden hændelsen kigget vores interne procedurer efter i sømmene, så denne type fejl ikke bør opstå igen, siger Jane Kraglund


Siden er sidst opdateret: 05-03-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring