Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Kræftrådgivning ved OUH indviet

Livsrum hjertet.JPG

Der er ikke mange rette vinkler i Odenses nye kræftrådgivning. Når man træder ind, bliver man med det samme mødt af et stort træ, der er placeret midt i huset hjerte. Ankomstrummet forgrener sig ud til et kreativt værksted, bibliotek, pejsestue, aktivitetssal og samtalerum. Gulvet er af beton og væggene beklædt med lærketræspaneler.


Den 22. november blev Kræftens Bekæmpelses nye kræftrådgivningscenter ved Odense Universitetshospital indviet. Et overraskende hus med mange skæve vinkler, hvor kræftpatienter og deres familie kan finde ro og få hjælp og støtte.

Huset er det fjerde af syv nye kræftrådgivninger, som Kræftens Bekæmpelse bygger sammen med Realdania tæt på de store kræftbehandlende sygehuse. Håbet er, at man ved at øge tilgængeligheden vil få kontakt til mennesker med kræft tidligere i forløbet samt få kontakt til flere og andre mennesker end før.

Unikt samarbejde
OUH har valgt at gå aktivt ind i byggeriet i Odense og har udvidet huset med nogle ekstra kvadratmeter, så der bliver plads til at tilbyde fysisk træning til patienter i kemoterapi i det tilbud, der hedder Krop og kræft.

Direktør på OUH, Henrik Villadsen, fortæller, at både OUH og Kræftens Bekæmpelse ser store muligheder for det øgede samarbejde:

- Vi har et skarpt fokus på udredning og behandling af kræftpatienter, og med det nye kræftrådgivningscenter ved OUH åbner muligheden sig for at få et ligeså skarpt fokus på kræftrehabilitering. Det kan give en langt større sammenhæng for patienterne og enestående udviklingsmuligheder ikke mindst for det nationale Videnscenter for rehabilitering og palliation, som OUH og SDU er blevet vært for, siger han.

Helende arkitektur
Vivi Brandt Rasmussen, leder af Kræftrådgivningen i Odense, forklarer, at den nye kræftrådgivning skaber mulighed for både at tale - og bare være – sammen:

- Huset bygger på filosofien om den helende arkitektur, hvor alene rummet kan bidrage til, at man får det bedre. Jeg er sikker på, at kræftramte og deres familier vil opleve huset som en dejlig oase, og et sted, hvor de kan få støtte og vejledning, siger hun.

Alle er velkomne
Patienter er altid velkomne til at lægge vejen forbi huset til en snak eller en kop kaffe, mens de venter på deres behandling. Derudover kan huset byde på alt fra kurser med fokus på mad, motion, søvn og tanker, yoga og mindfulness til malerværksted, gruppesamtaler, foredrag og netværksaftener.

Det nye Livsrum, som kræftrådgivningscentret hedder, erstatter Kræftens Bekæmpelses nuværende rådgivning på Vesterbro 46.

Åbningstiden er - som tidligere:
Mandag - onsdag 10.00-16.00
Torsdag 10.00-18.00
Fredag 10.00-13.00

 

Ane Bjerg Rasmussen


Siden er sidst opdateret: 05-12-2013 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring