Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

En kongres går nye veje


Denne mand har netop sikret, at endnu en stor kongres kommer til Region Syddanmark.

Bjarne Rønde Kristensen, ledende overlæge på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D på OUH og professor ved SDU, står i spidsen for en gynækologisk kæmpekongres med omkring 1.000 ledende læger, forskere og videnskabsfolk fra hele verden i Odense i 2018.

Her danner det nye Musikhus i Odense rammen om ”NFOG 2018”, hvor omkring 1.000 ledende læger, forskere og videnskabsfolk fra hele verden over godt tre dage skal de debattere og udveksle erfaringer inden for området kvinders underlivssygdomme.

  Bjarne R Kristensen, OUH


Nytænkning skal skabe dialog
- Vi går helt nye veje og inddrager hele byen i kongressen med foredrag, spørgetid og events på biblioteker, i det åbne byrum og på museer i samarbejde med relevante patientforeninger og Odense Kommune, fortæller Bjarne Rønde Kristensen.

Emner som sexologi, fødsler, underlivssygdomme og inkontinens har så bred en interesse, at han og de øvrige arrangører synes, at det er relevant og spændende at inddrage alle interesserede i kongressen - og ikke kun kongresdeltagerne.

- Når vi nu i tre dage har verdens bedste hoveder inden for kvinders underlivssygdomme samlet i Odense, er det da en oplagt idé at dele den viden ud til dem det hele drejer sig om - nemlig kvinderne, siger Bjarne Rønde Kristensen.

Læs mere om NFOG - Nordic Federation of Societies of Obstetrics and Gynecology

 

Gratis hjælp fra Inspiring Denmark
Kongressen er trukket til regionen i samarbejde med blandt andet organisationen Inspiring Denmark. der er med til at opbygge hele set-up’et, sørge for kontakter til relevante myndigheder og bane vej gennem den digitale jungle.

Inspiring Denmark har til formål at styrke erhvervsturismen og vidensvæksten i Region Syddanmark. Organisationen tilbyder gratis rådgivning til enkeltpersoner eller organisationer, der har visioner om at afholde internationale kongresser eller konferencer i regionen.

- Det er en fantastisk service at have i baghånden, når man gerne vil arrangere en stor kongres, siger Bjarne Rønde Kristensen.

Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D er også vært for kongressen the ”First Nordic Congress on Gyneacological Endoscopy” fra den 3.-5. juni 2015. Kongressen er den første af sin art, og forventes at kunne blive en tilbagevendende begivenhed. Kongressen, der afholdes i Middelfart, forventes at tiltrække 250 - 400 deltagere.

Læs også Region Syddanmark tiltrækker kongresser for millioner

 

Eksponering og vidensvækst
Værtskab for en international kongres er en fantastisk eksponeringsplatform for Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D, for fagområdet Gynækologi og Obstetrik samt for Odense Universitetshospital, Syddansk Universitet, Odense, Fyn og Region Syddanmark. En eksponering, der både virker i og uden for Danmark.

Derudover skaffer en kongres ny viden til regionen – en viden, som i sidste ende kommer patienterne til gode.

Kongresser er desuden et globalt udstillingsvindue for fynske og syddanske forskningsresultater, samt for fynske og syddanske virksomheders innovative produkter og services. Samtidig bidrager kongresser til at tiltrække virksomheder, talentfulde internationale eksperter og studerende.

/Marianne Lie Becker

 


Siden er sidst opdateret: 27-11-2013 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring