Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilNyhederpilNyt p-hus indviet på Svendborg Sygehus

Nyt p-hus indviet på Svendborg Sygehus

CarlHolstSnoreklip400x262.jpg

Regionsrådsformand Carl Holst klipper snoren over til det nye parkeringshus


Der var inviteret til snoreklipning, da et nyt p-hus blev indviet tirsdag den 22. januar på Svendborg Sygehus.

Det var i kulde og sne, at Svendborg Sygehus tirsdag kunne indvie sit nye parkeringshus.

Parkeringshuset i Svendborg har plads til 370 biler og er det femte p-hus, som regionen har bygget inden for de senere år ved sine sygehuse. I Vejle, Esbjerg, Odense og Aabenraa er der allerede bygget p-huse.

– Opførelsen af parkeringshuset her i Svendborg er en del af vores arbejde med at skabe så gode rammer som muligt for patienter, pårørende og medarbejdere på vores sygehuse, sagde regionsrådsformand, Carl Holst i sin tale ved dagens indvielse.

Lukningen af Faaborg Sygehus har betydet, at antallet af patienter til ambulante behandlinger og operationer er øget med 2.500 årligt i Svendborg. Og den planlagte flytning af neuro-rehabiliteringen fra Ringe til Svendborg vil også øge strømmen af patienter og dermed den ambulante aktivitet. Det stiller krav til infrastrukturen – og det er krav, som sygehuset hidtil ikke har kunnet imødekomme.

– Men nu er der gjort plads til, at medarbejderne kan parkere samtidig med, at parkeringspladserne tættest på sygehuset forbeholdes patienter og pårørende. Hvad enten man selv er syg, er på sygebesøg eller skal behandle og pleje de syge, så skal vejen til sygehuset være direkte og kort, understregede Carl Holst.

Del af den samlede patientoplevelse
– Vi er glade for det nye p-hus. Det vil give plads til, at patienter og pårørende kan komme til at holde så tæt på behandlingsbygningen som muligt, og det er vigtigt, for vi ved, at p-forhold har betydning for borgernes samlede oplevelse af kvaliteten på sygehusene, siger administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund.

Fakta
P-huset ved Sygehuset i Svendborg er bygget i fire etager med plads til 370 biler. Hvis man trækker de parkeringspladser fra, som er blevet sløjfet på grund af bygningen af p-huset, har Svendborg Sygehus fået tilført 270 nye parkeringspladser. Det bringer det samlede antal p-pladser ved Svendborg Sygehus op på 950.

Det har kostet omkring 27 mio. kr. at bygge p-huset. Parkeringshuset er opført på p-pladsen umiddelbart vest for psykiatribygningen (Bygning 40, nord for Baagøes Allé). Der er ikke mulighed for at opføre p-pladser andre steder på matriklen på grund af banen og kirkegården ved sygehuset.

Der vil blive etableret et solcelleanlæg på p-huset i Svendborg i løbet af foråret – som i øvrigt på resten af parkeringshusene i regionen.

Se interview med administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund om det nye p-hus på TV 2 Fyn 22. januar.

Parkeringshus med gæster400x262.jpg

Det nye p-hus med gæster set fra Baagøes Allé

Fotograf: Jakob Fynsk


Siden er sidst opdateret: 20-02-2013 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring