Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Social- og sundhedsassistentens arbejde på OUH

Fokus for social- og sundhedsassistentens arbejde er grundlæggende sygepleje med vægt på sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse. Grundlæggende sygepleje handler om at hjælpe patienterne med at tage vare på deres behov. Det kan være det at blive vasket, at få noget at spise og være fysisk aktiv. Social- og sundhedsassistenten kan også foretage aktivitetsanalyse for eksempel i forbindelse med, at patienten skal trænes i at komme ud af sengen. Resultatet af analysen giver baggrund for, at træningen kan tage udgangspunkt i patientens egne ressourcer. Hermed inddrages patienten i egen træning, så han/hun på sigt kan klare sig i eget hjem.

Arbejdet som social- og sundhedsassistent foregår i et team af forskellige fagpersoner, som for eksempel sygeplejersker, fysioterapeuter og lægesekretærer. Funktionen som social- og sundhedsassistent indebærer tillige samarbejde med fagpersoner fra andre afdelinger og fra primærkommuner.

Social- og sundhedsassistenten skal være god til at kommunikere. Patienterne er ofte meget syge, hvilket påvirker både patienten og familien. Det er væsentligt, at social- og sundhedsassistenten tør være til stede og gøre plads til det, der lægger disse mennesker på sinde. Social- og sundhedsassistenten skal kunne formidle den udførte pleje både skriftligt og mundtligt.

Der er mange uddannelsessøgende på Odense Universitetshospital, og social- og sundhedsassistenten har ofte opgaver af vejledende karakter, især i relation til egen faggruppe.

Social- og sundhedsassistenten kan ligeledes varetage en række praktiske opgaver, der skal udføres for at få hverdagen i en afdeling til at fungere. Det kan være bestilling af varer, rengøring af instrumenter og ansvar for orden i depotrum.

Arbejdet for en social- og sundhedsassistent foregår døgnet rundt, og derfor er vekslende arbejdstider en naturlig del af arbejdet.


Siden er sidst opdateret: 09-08-2013 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring