Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Radiograf

Radiografs arbejde
 
Radiografuddannelsen
 

Radiografuddannelsen er en mellemlang videregående sundhedsuddannelse, der giver ret til betegnelsen professionsbachelor i radiografi.

Uddannelsen varer 3½ år og veksler mellem teoretisk og klinisk undervisning. Uddannelsen finder sted i Aalborg, Odense og København med klinisk undervisning på de pågældende regioners sygehuse.

Du begynder uddannelsen med en basisdel på 2 år og vælger derefter en af tre studieretninger:

  • Nuklearmedicinsk billeddiagnostik
  • Radiologisk billeddiagnostik
  • Stråleterapi 

Som radiografstuderende er der mulighed for at tage en del af uddannelsen i udlandet.

Studerer du på University College Lillebælt i Odense (UCL) foregår den kliniske undervisning (ca. 57 uger) på Region Syddanmarks sygehuse. Du skal påregne, at du under uddannelsens forskellige kliniske semestre skal rundt på flere af regionens sygehuse, og f.eks. ikke kan tage alt din praktik på Odense Universitets Hospital (OUH).

For yderligere information om uddannelsen kan du læse mere om radiografuddannelsen på University College Lillebælts hjemmeside her. Læs mere om radiografuddannelsen på UCL.dk her.

 

 

Studiepraktik i Radiologisk Afdeling, OUH (Odense)

 

Radiologisk afdeling på Odense universitetshospital i Odense tilbyder mulighed for studiepraktik for afgangselever på gymnasiale uddannelser eller HF, samt ansøgere der har færdiggjort en af disse uddannelser. Studiepraktik er målrettet uddannelsessøgende, der har en klar forventning om, hvilken uddannelse de gerne vil have og uddannelsessøgende med særlig behov for afklaring om den ønskelige uddannelse.
Den interesserede ansøger skal i første omgang kontakte studievejlederen på radiografuddannelsen for yderligere information om uddannelsen og optagelseskravene. Hvis den uddannelsessøgende stadigvæk er interesseret og opfylder/er ved at opfylde kravene jf. ovenstående, kontaktes en af de nedenstående uddannelsesansvarlige radiografer for at arrangere studeipraktikken. Længden af studiepraktikken er en dag, hvor ansægeren, efter introduktion, går sammen med en uddannelsesansvarlig radiograf i afdelingen. Studiepraktikken tilbydes hele året. 
For information om Radiologisk Afdeling, OUH (Odense) kan du læse på vores hjemmeside: www.ouh.dk/radio

Kontakt
 

Radiologisk afdeling, OUH (Odense)

Lars Jensen

Uddannelsesansvarlig radiograf
Lars Jensen
Telefon 6541 2144
 

Saeed Bahrami

Uddannelsesansvarlig radiograf               
Saeed Bahrami
Telefon 6541 2144
 

 
Studiepraktik i Radiologisk afdeling, OUH (Svendborg-Nyborg)
 
I Svendborg og Nyborg har du mulighed for at komme helt tæt på radiograferne og de radiografstuderende. Vi tilbyder afklarende forløb og besøg i vores afdelinger fra 1 dag til to uger. Der kan være perioder, hvor besøg i afdelingen ikke kan tilbydes.
Kontakt
 
Radiologisk afdeling OUH, Svendborg og Nyborg
 
Peter Kresten Andersen

Uddannelsesansvarlig radiograf                         
Peter Kresten Andersen
Telefon 2443 4191                             
 

 


Siden er sidst opdateret: 21-09-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring