Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Ergoterapeut

Ergoterapeut
 
Ergoterapeutuddannelsen
 

Som ergoterapeut har man mulighed for at hjælpe personer med sygdom, handicap eller andre begrænsninger til at få hverdagen til at fungere på trods af de ændrede livsvilkår. Når hverdagen ikke kører på skinner under/efter sygdom eller ved handicap, er ergoterapeuten en vigtig sparringspartner.


Som ergoterapeutstuderende kan du i perioder være tilknyttet Rehabiliteringsafdelingen på OUH og Svendborg Sygehus samt Neurorehabiliteringsafsnittet NR Svendborg, Neurologisk afdeling, som primært modtager studerende fra UCL (University College Lillebælt). Derudover modtager vi jævnligt udenlandske studerende og sjældent studerende fra andre professionshøjskoler i Danmark.


Rehabiliteringsafdelingen tilbyder klinisk undervisning i alle semestre, 1. til 6. af uddannelsen. Den kliniske undervisning foregår med base i Rehabiliteringsafdelingen, og som studerende deltager du i patientinterventioner på hospitalets sengeafdelinger og ved ambulante patienter - begge steder med henblik på undersøgelse, vurdering og behandling/genoptræning.

 

Neurorehabiliteringsafsnittet NR Svendborg tilbyder klinisk undervisning i 1., 2., 4. og 5. semester. Den kliniske undervisning foregår med base i selve Neurorehabiliteringsafsnittet, og de studerende deltager i patientinterventioner udelukkende med neurologiske patienter med henblik på undersøgelse, vurdering og behandling/genoptræning.

 

Studerende oplever i hverdagen et bredt tværfagligt samarbejde mellem terapeuter, sygeplejersker, læger og andet personale på sengeafdelingerne, og nogle studerende har mulighed for et tværfagligt samarbejde med studerende fra andre sundhedsfaglige professioner.

Den kliniske uddannelse indeholder:

  • Klinisk arbejde med patienter.
  • Refleksionsopgaver f.eks. via klinisk ræsonnering i forhold til igangværende patientbehandling.
  • Vejledning i forhold til egne læringsmål og den ergoterapeutiske indsats.

Studerende arbejder i tidsrummet 7.30 til 15.00. Den ugentlige arbejdstid på OUH Odense og Svendborg er 30 timer og ligger i tidsrummet mellem 7.30 og 16.00. Der må påregnes forberedelsestid udenfor normal arbejdstid.


Kliniske undervisere

Ergoterapeutstuderende er fast tilknyttet en klinisk underviser. I Rehabiliteringsafdelingen på Odense-matriklen er ansat 2 erfarne kliniske undervisere i ergoterapi. På Neurorehabiliteringsafsnittet NR Svendborg er der ansat 1 erfaren klinisk underviser. Den kliniske underviser varetager den daglige koordinering og planlægning af uddannelsesperioden samt vejledning og undervisning.

Kliniske undervisere på Odense-matriklen:

Anette Jäger Laursen og Anne Boe Rossen

anette.j.laursen@rsyd.dk og anne.boe.rossen@rsyd.dk

Tlf. 6541 3500

Klinisk underviser på Svendborg-matriklen:

Merethe Heiden

merethe.heiden@rsyd.dk

Tlf. 6320 1210

 

Klinisk underviser ved Neurorehabiliteringsafsnittet NR Svendborg:
Heidi Elisabeth Petersen
heidi.elisabeth.petersen@rsyd.dk
Tlf. 6320 1610

 

På links til højre kan du hente praktikstedsbeskrivelse og i øvrigt læse om og se filmklip med ergoterapeuter og ergoterapeutstuderende på UC Lillebælts hjemmeside.

 
Kontakt


 Rehabiliteringsafdelingen

Anne Lise Zilmer, Rehabiliteringsafdelingen

 

 

Chefterapeut
Anne Lise Zilmer
Telefon 21 63 01 86

 

 

 


Siden er sidst opdateret: 12-09-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring