Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Ambulanceuddannelsernes hospitalspraktik

Ambulance
 
Ambulanceuddannelsernes hospitalspraktik
 
I ambulanceuddannelserne for ambulancebehandler og paramediciner er der hospitalspraktik, som afvikles på OUH i Odense, Svendborg og Nyborg.
 
Uddannelsen til ambulancebehandler er en 4 år og 7 måneders erhvervsuddannelse med vekselvirkning mellem skoleperioder og praktik. For at blive ambulancebehandlerelev skal der søges elevplads i en virksomhed med ambulancetjeneste. Læs mere om uddannelsen her: Ambulancebehandler | UddannelsesGuiden (ug.dk) og Bliv uddannet ambulancebehandler.
 
Uddannelsen til paramediciner er en avanceret overbygning på 20 uger til ambulancebehandleruddannelsen. Der kræves min. tre års erfaring som ambulancebehandler og ansættelse i en virksomhed med ambulancetjeneste. Læs mere om uddannelsen her: Paramedicineruddannelsen - UCN act2learn.
 
Hospitalspraktikken i begge uddannelser koordineres af en uddannelseskoordinator i Uddannelse og Kompetenceudvikling, der sender velkomstbrev med plan for praktikken og praktiske oplysninger til eleverne og praktikafdelingerne. Den daglige planlægning og vejledning varetages af sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter og for paramedicinernes vedkommende også af læger.
 
Praktikken foregår i afdelinger, hvor der er patienter og opgaver i forhold til de mål, der skal nås i henhold til gældende uddannelsesbekendtgørelse og vejledninger for uddannelserne til ambulancebehandler og paramediciner. Læringen foregår fortrinsvis ude hos patienten, hvor eleverne under vejledning af personale får øget kompetencerne i forhold til observation, kommunikation, praktiske procedurer og refleksion.
 
Uddannelseskoordinatoren i Uddannelse og Kompetenceudvikling samarbejder med Region Syddanmark, uddannelsesinstitutioner tilknyttet ambulanceuddannelserne og virksomheder med ambulancetjenester om koordinering og fordeling af hospitalspraktikkerne.
 
 
Kontakt

Klinisk Udvikling
Lise Lotte Sørensen

Uddannelseskoordinator
Lise Lotte Hjorth Sørensen
Mobil 2144 9985   

Mail: lise.lotte.soerensen@rsyd.dk                                         
                         

 

 

 

 

 

 

 


Siden er sidst opdateret: 09-12-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring