Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Nyt fra Infektionsmedicinsk Afdeling Q


Link Har du spørgsmål om corona (COVID19)?
​Husk at du kan finde svar på de mest almindelige spørgsmål i Sundhedsstyrelsens FAQ
Link OUH er nu et af seks danske sygehuse, der kan tage imod coronasmittede personer
Link HIV-studie på OUH vækker international opsigt
Forbrug af antimikrobielle midler kan være en let anvendelig markør for hiv-infektion
Link Meningokok meningitisvaccine til børn i alderen fra 12 til 23 måneder
Link Deltag i forsøg med ny vaccine mod lungebetændelse
Vil du hjælpe forskningen med at udvikle en ny vaccine mod lungebetændelse og pneumokok-infektioner? Så kan du deltage i et klinisk forsøg med en ny vaccine mod pneumokok-infektioner.
Link Indvandrermedicinsk Klinik får 1.2 millioner fra VELUX FONDEN
Projektet ”Medicinsikkerhed hos ældre borgere med anden etnisk herkomst” har fået en bevilling på 1.283.500 kroner fra VELUX FONDEN.
Link Hepatitis C skal udryddes i hele Region Syddanmark
Et nyt, ambitiøst projekt, der helt vil udrydde leverbetændelse type C i Region Syddanmark startede 4. marts på behandlingscenter Svendborg. Hepatitis C giver oftest kronisk leverinfektion, og kan i sidste ende være dødelig, men en netop frigivet behandling kan helbrede næsten alle.
Link Indvandrermedicinsk Klinik, OUH modtager 359.000 kroner fra Østifterne
OUH har modtaget 359.000 kroner fra Østifterne til at færdiggøre forskningsprojekt omhandlende et introduktions-forløb for tolke i sundhedsvæsenet.
Link OUH-overlæge modtager hæderspris for sin betydning for sundhedsvæsenet
Morten Sodemann hædret som levende legende af Dagens Medicin
Link Ny, billigere behandling betyder at Danmark gør klar til at udrydde hepatitis C
Den første november frigives en markant billigere behandling af smitsom leverbetændelse - Hepatitis C. Personer, der tidligere har fået konstateret hepatitis C eller har mistanke om at kunne have sygdommen bør gå til lægen, så de kan få gavn af den nye behandling, hvis de er smittede. Den dag behandlingen frigives, mødes over 100 eksperter, fagpersoner og patientforeninger i Odense for at diskutere, hvordan man bedst kan udrydde Hepatitis C i Danmark.
Link Ny doktorafhandling om HIV-smittede og deres overlevelse
Line Dahlerup Rasmussen, læge og ph.d. på Odense Universitetshospital, har forsvaret sin doktorafhandling med titlen ”Aging and co-morbidity among HIV-infected individuals” på Syddansk Universitet i Odense
Link Træning gør godt
Et tværfagligt forløb i simulationscenteret på OUH har givet afdeling Q mere end faglige kompetencer – det ryster også sammen på tværs af faggrupper.
Link World AIDS dag 1. december
Den 1. december markeres World AIDS dag verden over. Dagen markeres bl.a. for at sætte fokus på, at HIV og AIDS stadig er forbundet med en betydelig grad af stigma og diskrimination.
Link Ny adresse for undersøgelse af stikskader i dagtimerne i Odense
Personale i Odense, der har været ude for stikuheld, skal fremover henvende sig i Kløvervænget 4, indgang 90, stuen, da Qs daghospital flytter. Uden for ambulatoriets åbningstid skal man fortsat henvende sig i FAM.
Link OUH får lektor i indvandrermedicin
Ansættelsen er en delestilling mellem OUH, SDU og University College Lillebælt
Link OUH-professor modtager Lægeforeningens æresgave
Professor Morten Sodemann, leder af Indvandrermedicinsk klinik på Odense Universitetshospital, har modtaget Lægeforeningens æresgave, Barfred-Pedersen prisen, for sin store indsats for at hjælpe syge og traumatiserede indvandrere.
Link Helle Røgilds Hesel Møller - 25 års jubilæum
Sygeplejerske Helle Røgilds Hesel Møller, Infektionsmedicinsk Afdeling Q, Odense Universitetshospital kan den 1. januar fejre sit 25 års jubilæum.
Link OUH og SDU vinder ETNA-konference
ETNA - European Transcultural Nursing Association afholdes i Odense i 2017.
Link Ny professor i infektionsmedicin
Overlæge, dr. med. Isik Somuncu Johansen er fra 1. oktober 2015 udnævnt til professor og specialeansvarlig overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling, Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet.
Link Vibeke Barner Jensen - 25 års jubilæum
Afdelingssygeplejerske Vibeke Barner Jensen, Infektionsmedicinsk Afdeling Q på Odense Universitetshospital kan den 17. september fejre sit 25 års jubilæum.
Link Marianne Buur Jørgensen - 25 års jubilæum
Sygeplejesekretær Marianne Buur Jørgensen, Infektionsmedicinsk Afdeling Q, kan den 4. april 2014 fejre sit 25 års jubilæum på Odense Universitetshospital.
Link Patienter smittet med stafylokokker på OUH-afdeling
OUH har konstateret spredning af multiresistente stafylokokker (MRSA) på Infektionsmedicinsk Afdeling. Ingen patienter har været syge af bakterien under deres indlæggelse, men tre patienter er konstateret smittet.
Link OUH behandler leverbetændelse bag tremmer
Et mobilt hepatitisteam udvider den ambulante kontrol og behandling af kronisk leverbetændelse fra Odense Universitetshospital til patienter i Nyborg Statsfængsel.
Link Indvandrermedicinsk Klinik på OUH fylder rundt
Indvandrermedicinsk Klinik på OUH har rundet de fem år. Det blev onsdag den 19. september markeret med et inspirationsseminar.
Link Indvandrermedicinsk klinik - de første 5 år
Ny rapport fra Indvandrermedicinsk klinik på Odense Universitetshospital dokumenterer forskelsbehandling af flygtninge/indvandrere på sygehuse og i kommunerne.
Link Tele-tolk har vundet Lighedsprisens særpris
Dagens Medicin har hædret den fynske tolk Batool Kamil med en særudgave af avisens Lighedspris.
Link Forskningsprojekt i indvandrermedicin
Sygeplejerske, cand.scient.san., ph.d. Dorthe S. Nielsen fra Indvandrermedicinsk Klinik ved Infektionsmedicinsk Afdeling Q har modtaget 500.000 kr. fra Novo Nordisk Fonden.
Link Dansk og japansk interesse for indvandrermedicin
Både i Tokyo og i København er der planer om at oprette indvandrermedicinske klinikker – forbilledet er den tilsvarende klinik på Odense Universitetshospital.
Link AIDS Fondets Forskningspris til afdelingslæge Nina Friis-Møller
Afdelingslæge Nina Friis-Møller, Afd. Q, modtager 1. juni AIDS Fondets Forskningspris

Siden er sidst opdateret: 13-08-2021 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring