Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Nyheder


Link Kan is modvirke for tidlig fødsel?
Det kan være nyheden, som alle gravide har ventet på – spis en is og gør noget godt for dit barn. Jordemødre og læger på OUH er lige nu ved at tage de første skridt til at kunne svare på, om is kan forebygge for tidlig fødsel
Link Ny teknologi skal afsløre svangerskabsforgiftning tidligere
OUH søger gravide til at deltage i forskningsprojekt
Link Graviditet og diabetes - dét skal du være opmærksom på
Åbent hus på Odense Universitetshospital 7. november 2018
Link OUH-forskning om robotkirurgi vinder pris
Posterpris til Siv Lykke Jørgensen for sin forskning om, at robotkirurgi er en sikker behandling med færre komplikationer ved tidlige stadier af kræft i livmoderen.
Link Potentielt synlige CPR-numre på Afdeling D på grund af fejl hos ekstern leverandør
Cpr-numre på 365 OUH-patienter på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D har potentielt været synlige for op til seks andre patienter i forbindelse med udfyldelsen af et oplysningsskema
Link Nyt professorat i diabetes hos gravide i Odense
Overlæge og ph.d. Dorte Møller Jensen, Odense Universitetshospital er blevet udnævnt til klinisk professor ved Klinisk Institut, SDU
Link OUH og SDU får Danmarks første kvindelige professor i gynækologisk kræftkirurgi
Pernille Tine Jensen skal have fokus på forskning inden for robotkirurgi.
Link Testpersoner søges: Lægemiddel mod kraftig menstruation
Du skal være over 18 år og ellers ved godt helbred
Link Succes med fertilitetsbehandlingen m-Tese: Flere bliver gravide
På Fertilitetsklinikken, Odense Universitetshospital, har man succes med at hjælpe barnløse par som tidligere var henvist til behandling med donorsæd. Resultaterne er på niveau med succes-raterne i de bedste internationale centre.
Link Fondsmidler til urintest for rusmidler hos gravide kvinder
Ellen Aagaard Nøhr har modtaget knap én million kroner fra Trygfonden
Link Åbent Hus på OUH om graviditetstanker og diabetes 1. november
Arrangementet gælder også partnere og andre pårørende.
Link Kostomlægning og motion sænker risiko for graviditetsdiabetes og kejsersnit.
OUH-forskning del af verdens største undersøgelse om livsstilsintervention til gravide.
Link 20 millioner til sårbare familier i Odense
Odense Kommune og OUH Odense Universitetshospital skal sammen med en række frivillige organisationer skabe trygge og faste rammer om familielivet fra barnet ligger i mors mave til det begynder i skole.
Link Solomødre - Tryg start for 2
Forskningsbevilling til udvikling af fødsels- og forældreforberedende koncept for mødre uden partner
Link Lizzi Frandsen - 40 års jubilæum og tildeling af fortjenstmedalje
Den 1. maj 2017 har social- og sundhedsassistent Lizzi Frandsen, Gynækologisk-obstetrisk Afdeling D, været ansat ved OUH Odense Universitetshospital i 40 år.
Link 160.000 kroner fra Trygfonden til udsmykning af sengeafsnit
Nye helende rammer til kommende- og nye familier på Sengeafsnit for Graviditet og Barsel, Barselsklinikken.
Link Ny professor i gynækologi i Odense
Dr. med. Jan Blaakær er udnævnt til professor ved SDU og samtidig ansat som overlæge ved Odense Universitetshospital, OUH.
Link Projekt Nyt Liv - Til sårbare gravide
Link 300.000 kroner til validering og videreudvikling af et co-morbiditetsindeks til anvendelse blandt fødende og nybagte mødre.
Mette Bliddal, Postdoc hos OPEN – Odense Patient data Explorative Network, har netop modtaget 300.000,- fra Lundbecks Pulje til Sundhedsfaglig Forskning.
Link Yvonne Zdrenka - 25 års jubilæum
Sygeplejerske Yvonne Zdrenka, Gynækologisk Obstetrisk afdeling D, afsnit D6 Odense Universitetshospital, kan d. 2. november 2016 fejre sit 25 års jubilæum.
Link Indlagte gravide og barslende under ét tag på Odense Universitetshospital
En samling af svangreklinik, barselsafsnit, barselsklinik og Vuggen skal sikre mere sammenhængende behandlingsforløb og kendte ansigter for de fynske gravide, fødende og barslende, som skal føde i Odense.
Link Karin Ibsen kan den 01.07.16 fejre sit 25 års jubilæum i Gynækologisk Obstetrisk afdeling D
Link Marianne Bejerholm Rasmussen kan den 01.07.16 fejre sit 40 års jubilæum i Gynækologisk Obstetrisk afdeling D
Link Gravides sundhed i fokus på tirsdagsgåtur
Hvordan holder man sig sund med en baby eller en stor graviditetsmave? Det kan du finde ud af på en tirsdags-gåtur i Ansgar anlæg. OUHs Gynækologisk Obstetrisk Afdeling deltager i projektet ”Together Odense”, der sætter fokus på sund livsstil og spisevaner hos gravide og nybagte mødre.
Link Mange nye fynboer vil se dagens lys i sommermånederne
OUH – Odense Universitetshospital, Sygehus Svendborg kan se frem til et par travle sommermåneder, hvor et stigende fødselstal især i juli og august udfordrer kapaciteten.
Link Ny oversygeplejerske på Afdeling D
Den 1. juni 2016 starter Pia Dybdal som ny oversygeplejerske på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling
Link Konstitueret oversygeplejerske på Afdeling D
Nuværende afdelingssygeplejerske afsnit D6 på Gynækologisk-obstetrisk Afdeling D Helle Frandsen bliver fra 1. november konstitueret oversygeplejerske
Link Lene Bøtchiær Lund Nielsen - mindeord
Vores kære kollega Lene Bøtchiær Lund Nielsen er ikke længere blandt os. Lene sov stille ind lørdag den 19. september efter et sygdomsforløb på knap to år.
Link Deltagere til forsøg om overaktiv blære
Hvis symptomerne på overaktiv blære (OAB) – såsom en hyppig og pludselig vandladningstrang efterfulgt af urinlækage – bryder ind i din hverdag, vil SYNERGY undersøgelsen muligvis være noget for dig
Link Professorat skal gavne behandlingen af gravide og fødende
Jan Stener Jørgensen er per 1.12. 2014 ansat som professor i obstetrik og specialeansvarlig overlæge ved Gynækologisk Obstetrisk Afdeling, Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet.
Link Millioner til forebyggelse af kræft i Afrika
Vibeke Rasch fra OUH og SDU vil bruge pengene til at målrette vacciner til afrikanske kvinder og til at forbedre opfølgning og behandling af kvinder, der er i risiko for at udvikle livmorhalskræft.
Link Fra fødestue til forskning
Ellen Aagaard Nøhr er tiltrådt i en kombinationsstilling som professor og jordemoder ved Syddansk Universitet (SDU) og Odense Universitetshospital (OUH). I den anledning inviterer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU til tiltrædelsesseminar. Se programmet her.
Link Indbrud på Jordemodercenter Øst
I forbindelse med et indbrud på Odense Øst Jordemoderkonsultation er en skuffe i et aflåst arkivskab med patientjournaler blevet brudt op.
Link Nyt liv i det gamle jordemodercenter
Den gamle, agtværdige villa i Valdemarsgade, der huser Svendborg Jordemodercenter, er værdigt trængende til en kærlig hånd. Fondsmidler gør nu en gennemgribende renovering mulig.
Link Nyt liv i det gamle jordemodercenter
Den gamle, agtværdige villa i Valdemarsgade, der huser Svendborg Jordemodercenter, er værdigt trængende til en kærlig hånd. En bevilling fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal gør nu en gennemgribende renovering mulig.
Link OUH får sorggrupper for forældre ved spædbarnsdød
Forældre, der mister et barn i forbindelse med graviditet og fødsel, kan nu få hjælp til at bearbejde sorgen på hospitalet. OUH har ansat to sorggruppeledere ved Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D, der skal hjælpe kvinder og forældrepar i krise efter et tab.
Link International OUH-kongres skal forebygge for tidlige fødsler
5,4 procent af de danske nyfødte kom i 2012 til verden for tidligt – heraf 1,2 procent før uge 32. Til en stor international OUH-kongres den 22.-24. maj mødes forskere fra hele verden for første gang på europæisk grund for at dele deres viden om, hvordan man undgår for tidlige fødsler. Ledende overlæge Bjarne Rønde Kristensen er en af arrangørerne, og han er sikker på, at kongressen vil give konkrete resultater.
Link Joan Rise, 40 års jubilæum
Lægesekretær Joan Rise, Gynækologisk-obsterisk Afdeling D, kan den 18. februar 2014 fejre sit 40 års jubilæum på Odense Universitetshospital.
Link Afdeling D skaffer stor kongres til Odense
Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D har i samarbejde med flere partnere sikret, at den store internationale videnskongres NFOG kommer til Odense i 2018. Kongressen får deltagelse af op mod 1000 læger, forskere og videnskabsfolk fra hele kloden.
Link De sårbare gravide vil også det bedste for deres børn
Familieambulatoriet på OUH har siden etableringen for tre år siden tilbudt hjælp, støtte og vejledning til sårbare gravide eller deres partner, som har eller har haft et misbrug. Resultaterne er så gode, at det landsdækkende projekt fra 2015 får bevilget bloktilskud.
Link 25 års jubilæum Hanne Toft-Andersen
Hanne Toft-Andersen har 6. juli 2013 25 års jubilæum på Odense Universitetshospital.
Link Danmarks første professor i jordemodervidenskab
Ellen Aagaard Nøhr ansat som professor og jordemoder ved Syddansk Universitet (SDU) og Odense Universitetshospital (OUH).
Link OUH vært for landsseminar om Center for Voldtægtsofre
Center for Voldtægtsofre på OUH er 22. marts vært for Danmarks syv centre for voldtægtsofre. På seminaret deltager både sygeplejersker, læger, psykologer, socialrådgivere, retsmedicinere og politifolk.
Link Nu er der mulighed for at blive vaccineret med en ny HPV-vaccine
Vaccinen beskytter blandt andet mod livmoderhalskræft, kønsvorter, vaginal-anal og peniscancer Vi søger projektdeltagere og man kan muligvis deltage, hvis man:
Link 40 års jubilæum - Britta Dorthe Sønderskov Christensen
Britta Dorthe Sønderskov Christensen, Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D, Odense, kan den 11. december 2012 fejre 40 års jubilæum.
Link 25 års jubilæum - Karin Ellegaard
Stedfortræder for Afdelingssygeplejerske Karin Ellegaard, Svangreklinikken, Gynækologisk-obstetrisk Afdeling D, kan den 1. november 2012 fejre 25 års jubilæum ved Odense Universitetshospital.
Link Operationsrobot nummer to
Mandag d. 22. oktober 2012 tager OUH sin anden Da Vinci robot i brug. Gevinsten for patienterne er kortere indlæggelser – lægerne får et bedre arbejdsmiljø.
Link Dronningens fortjenstmedalje til Lissie Lund
Lissie Lund, Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D, har fået tildelt dronningens fortjenstmedalje.
Link Mors mælk er bedst
Barselsafdelingen på Svendborg Sygehus fejrede ”Det spædbarnsvenlige” initiativ med temadag om amning.
Link Amerikansk besøg på Fertilitetsklinikken
Fertilitetsklinikken, Odense Universitetshospital, får i dag den 3. september 2012 besøg af 25 amerikanske medicinstuderende.
Link TV-optagelser på OUHs Fødeafsnit
To af Afdeling D's fødselslæger deltager i optagelser til dokumentarserien "Redningskvinder" på TV3
Link Robot skal få patienter hurtigere på benene
Da Vinci-robotten skal i første omgang bruges på én af Gynækologisk Obstetrisk Afdelings operationsstuer
Link Innovation på OUH: Lille USB-nøgle med stor virkning
Et tæt samarbejde mellem OUH-medarbejdere, it-studerende og udviklere af pc-spil skal skabe arbejdspladser og flere klinisk anvendelige it-løsninger til sygehusvæsenet.
Link Sikre igangsættelser af fødsler i Odense
En fødsel kan sættes i gang, hvis der er stor risiko for mors og barns helbred ved at fortsætte graviditeten
Link Ulla Ramhøj hædret med dronningens fortjenstmedalje
Serviceasssistent Ulla Ramhøj, Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D, Odense Universitetshospital, har fået tildelt dronningens fortjenstmedalje i sølv.

Siden er sidst opdateret: 22-02-2012 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring