Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Skolen OUH

Skolen OUH er åben for alle undervisningspligtige børn og unge i 0. til 9. klasse, som er indlagt på OUH. Undervisningen varetages af tre folkeskolelærere.

Vi lægger vægt på, at Skolen OUH opleves som et trygt være- og lærested, hvor der tages udgangspunkt i det enkelte barns situation, læring og trivsel.

Skolegang er med til at stimulere og adsprede og har en central plads i barnets/den unges hverdag under indlæggelsen. Skolen fungerer som en del af børnehospitalets tværfaglige samarbejde og bidrager med observationer af barnets faglige funktioner og trivsel.

Ved at følge undervisningen i Skolen OUH, får barnet/den unge bedre mulighed for at genoptage skolegang i egen klasse. Ved længerevarende indlæggelser tilrettelægger vi undervisningen i samarbejde med barnets hjemskole, så der sikres kontinuitet i barnets/den unges læring.

Vi vægter kommunikation og samarbejde med forældre. Har barnet særlige forudsætninger for læring og trivsel, bedes I formidle disse til lærerne.

Skolen OUH fokuserer på det raske hos barnet, hvor skoletiden gerne skal være barnets/den unges frirum på hospitalet. Vi tilråder, at forældrene ikke deltager i undervisningen.

I skolen tilbydes undervisning i forskellige fag, dog hovedsageligt dansk, matematik og engelsk.
En del af skoledagen er også individuelle og fællesskabende praksis/musiske aktiviteter som samfundsfag, musik, idræt, håndværk og design med mulighed for aktiviteter og socialt samvær med andre børn og unge.

Medbring gerne egen skoletaske med bøger/computer/ipad og uni-login.

Skolen OUH kan være behjælpelig med alderssvarende materialer til de pågældende klassetrin og fag. I samarbejde med hjemskolen giver Skolen OUH vejledning til prøvefagene i 9. klasse.

Skolens fysiske rammer er to lokaler - der indrettes i forhold til de elever, som grundet deres sygdom skal være isoleret.

Undervisningen foregår i skolelokalerne i det omfang, barnets tilstand og behandling tillader det. I særlige tilfælde er der mulighed for undervisning på sengestuerne. 

Åbningstid

Mandag: 8.30-11.30
Tirsdag: 8.30-13.30
Onsdag: 8.30-13.30
Torsdag: 8.30-11.30
Fredag: 8.30-11.30


Ferie
Skolen OUH er åben på skoledage (følger Odense Kommunes ferieplan).

 

Kontakt

Tlf. 65 41 38 80 / 20 51 80 80

På telefon træffes lærerne bedst mandag til fredag kl. 7.45 - 9.30 og 11.45 - 14.30.

Anne.Risager.Nyhøj@rsyd.dk
Anita.Thinggaard.Jepsen@rsyd
Niels.Straarup.Fritsen@rsyd.dk

Lærerne på Skolen OUH er ansat gennem Provstegårdskolen i Odense. Skoleleder Annemette Hovmand Petersen, Provstegårdskolen, ahpet@odense.dk


Siden er sidst opdateret: 19-09-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring