Dette er tekstversionen af Corona-professorer vil undersøge vaccinernes virkning - og de skal bruge din hjælp
Klik her for at komme til den grafiske version af Corona-professorer vil undersøge vaccinernes virkning - og de skal bruge din hjælp

Forside - Læs op - Sitemap


Corona-professorer vil undersøge vaccinernes virkning - og de skal bruge din hjælp


Siden coronapandemien slog sig ned i Danmark i starten af 2020 har de infektionsmedicinske læger i de 5 regioner kæmpet mod sygdommen og for at give patienterne den bedste behandling. Nu skal de samles i et stort studie af vaccinernes effekt og sikkerhed - og de har brug for hjælp fra de tusindvis af danskere, der skal have vaccinerne i de kommende måneder.

Virker coronavaccinerne på de nye mutationer? Hvor længe holder effekten af vaccinerne? Er der nogen befolkningsgrupper, som helst skal have en bestemt vaccine frem for andre? Alt det - og meget mere - skal det nye forskningsprojekt ENFORCE finde svar på. Regeringen har afsat 102 millioner kroner til projektet. Og der er ingen tid at spilde.

”Den viden om vaccineres effekt og bivirkninger, som vi samler ind, kan og skal anvendes med det samme, så vi løbende kan tilpasse det danske vaccinationsprogram. På den måde kan vi sikre, at vi anvender de forskellige slags vacciner på den optimale måde,” siger Jens Lundgren, der er professor i infektionssygdomme på Rigshospitalet og på Københavns Universitet.

Forskningsprojektet er et samarbejde mellem både myndigheder, universiteter og hospitaler fra hele landet. Kort sagt er de stærkeste kræfter samlet for hurtigst muligt at kunne overvåge, hvordan vaccinerne virker, når de i løbet af få måneder rulles ud til hele befolkningen.

Af samme grund vil ENFORCE søge samarbejde med andre studier i Danmark af vaccinernes effektivitet.

Du kan hjælpe med at optimere vaccinationsprogrammet
Skal forskningsprojektet lykkes med at overvåge vaccinationsprogrammet og optimere det til at bekæmpe coronapandemien, har forskerne brug for borgernes hjælp.

”Vi har brug for at følge omkring 10.000 borgere fra lige før, de får første stik og to år frem i tiden. Vi har derfor brug for befolkningens hjælp, hvis vi skal lykkes med vores ambition om at følge udrulningen af vaccinerne tæt,” siger Jens Lundgren.

Vil du bidrage?
Hvis du har lyst til at bidrage til forskningen bedes du  melde dig til forskningsprojektet, inden du får første stik. Herefter får du taget en blodprøve mellem 5 dage og 30 minutter før første vaccination. Læs mere her.

Vælger du at deltage i forsøget, skal du  have taget 6 blodprøver over de kommende to år. Du får præcis den samme vaccination og beholder din plads i vaccinations-køen.

”Det er vigtigt at understrege, at det her forskningsprojekt ikke påvirker din vaccination på nogen måde. Det eneste vi gør er at følge med i, hvordan dit immunforsvar og din krop reagerer på vaccinen. Alle får en rigtig og godkendt vaccine,” siger Isik Somuncu Johansen, der er professor i infektionsmedicin på Odense Universitetshospital og på Syddansk Universitet.

 

Sådan gør du:

Du skal først tilmelde dig, når du har en tid til vaccine.
 

Skal du vaccineres på Athenevænget, bedes du tilmelde dig her.

 

Skal du vaccineres på OUH eller andet sted, bedes du tilmelde dig her.


For at høre mere om projektet kan du kontakte os på:
E-mail: ouh.enforce@rsyd.dk
Telefon: 2944 4209
www.chip.dk/ENFORCE

 

Tak for hjælpen
 

Kontakt i Region Syddanmark:

 

Isik Somuncu Johansen, professor i infektionsmedicin, Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet
 

Uddybende information om projektet kan findes på Infektionsmedicinsk Afdelingen Q's side på linket her.


 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk