Dette er tekstversionen af Tre medarbejdere og to patienter på Odense Universitetshospital er konstateret positive med Covid-19
Klik her for at komme til den grafiske version af Tre medarbejdere og to patienter på Odense Universitetshospital er konstateret positive med Covid-19

Forside - Læs op - Sitemap


Tre medarbejdere og to patienter på Odense Universitetshospital er konstateret positive med Covid-19


To patienter og tre medarbejdere på Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling V og Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D på Odense Universitetshospital er bekræftet positive for Covid-19 ultimo uge 37, primo uge 38. De fem tilfælde har relation til hinanden, og er derfor håndteret som et udbrud. Situationen er håndteret efter sundhedsstyrelsens vejledning og der er taget de nødvendige forholdsregler.
 
- Som patient har man ingen grund til bekymring. Vi er gået meget grundigt til værks og har taget alle de nødvendige forholdsregler i forhold til smitteopsporing, test osv. Situationen har heldigvis ikke haft stor betydning for vores patienter, men vi har desværre måttet udskyde en enkelt operation på grund af situationen, siger Bjarne Dahler-Eriksen lægelig direktør på OUH.
 
Afdelingsledelserne har sammen med sygehusets mikrobiologer og infektionshygiejniske eksperter foretaget smitteopsporing. Det betyder, at medarbejdernes færden er blevet gennemgået, og herudfra er alle relevant medarbejdere og patienter blevet testet, ligesom nære kontakter er blevet identificeret og hjemsendt/isoleret.
 
Der er blevet taget kontakt til de patienter, som kunne være berørte, og de er gået i selvisolation og er testet efter retningslinjerne. Én gynækologisk operation på Obstetrisk Afdeling D er pt. blevet udskudt som følge af situationen. Der er ikke fundet nye tilfælde siden 15. september, og udbruddet bliver derfor betragtet som afsluttet.

Kontakt
Lægelig direktør Bjarne Dahler-Eriksen tlf. 23 28 40 68, mail bde@rsyd.dk
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk