Dette er tekstversionen af Odense Universitetshospital begrænser adgangen for pårørende
Klik her for at komme til den grafiske version af Odense Universitetshospital begrænser adgangen for pårørende

Forside - Læs op - Sitemap


Odense Universitetshospital begrænser adgangen for pårørende


Corona Virus

Kun én fast pårørende eller ledsager ved indlæggelser og konsultationer til og med 22. september.

Smittetrykket i Odense er steget, og Sundheds- og Ældreministeriet har mandag den 7. september præsenteret en række tiltag til COVID-udbrudshåndtering i Københavnsområdet og Odense Kommune.

Fællesnævneren for mange af tiltagene er en ambition om at skabe større afstand og på den måde begrænse smitten. Derfor har direktionen på OUH besluttet en række tiltag, som skal begrænse antallet af personer på hospitalet i Odense.

- Antallet af COVID-smittede i Odense Kommune har nået et niveau, som betyder, at vi må indføre en række tiltag. Både fordi vi har ansvaret for mange af de mennesker, som rammes særlig hårdt, hvis de bliver smittede, men også fordi Odense Universitetshospital er en af de største arbejdspladser i Odense, siger Niels Nørgaard Pedersen, administrerende sygehusdirektør på OUH. 

Følgende tiltag gælder på hospitalet i Odense fra onsdag den 9. september og foreløbigt frem til 22. september.

Derudover vil alle afdelinger så vidt muligt udnytte virtuelle muligheder for patientbehandling og pårørende-inddragelse. Det nationale påbud om begrænsning for forsamlinger på 50 efterleves naturligvis også.

- Vi ved, hvor meget de pårørende betyder for patientens behandling, så det er bestemt ikke nogen let beslutning. Netop derfor har vi også valgt ikke at lukke helt ned for besøg, sådan som vi har gjort tidligere. Vi opfordrer dog til forståelse og til at gribe mulighederne for eksempelvis som pårørende at være med via telefon eller video i stedet, siger Niels Nørgaard Pedersen, administrerende sygehusdirektør på OUH. 
 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk