Dette er tekstversionen af COVID-smittet medarbejder på OUH: Ingen risiko for patienter
Klik her for at komme til den grafiske version af COVID-smittet medarbejder på OUH: Ingen risiko for patienter

Forside - Læs op - Sitemap


COVID-smittet medarbejder på OUH: Ingen risiko for patienter


covid 19

Fire kolleger på Ortopædkirurgisk Afdeling O er sendt hjem uden symptomer.

En ansat på Ortopædkirurgisk Afdeling O på Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus er bekræftet positiv for COVID-19.

Medarbejderen fik symptomer tirsdag aften og meldte sig derfor syg onsdag morgen frem for at gå på arbejde. Medarbejderen har opholdt sig i sit hjem siden og fik fredag svar på sin covid-test.

Afdelingsledelsen har sammen med sygehusets mikrobiologer og infektionshygiejniske eksperter udført en såkaldt smitteopsporing, hvor de gennemgår medarbejderens færden og vurderer, hvem medarbejderen kan have været i nær kontakt med og dermed potentielt have smittet.

-Patienter som har været på Ortopædkirurgisk Afdeling O på Odense Universitetshospital eller Svendborg Sygehus i denne uge behøver ikke være bekymrede. Vores smitteopsporing har vist, at medarbejderen ikke har været i nær kontakt til patienter. Den vurdering deler Styrelsen for Patientsikkerhed. Til gengæld har vi sendt yderligere fire ansatte i afdelingen hjem, selvom de ikke udviser symptomer på COVID-19, siger Michael Dall, lægelig direktør på OUH.

Den COVID-positive medarbejder er nu i hjemmeisolation, indtil 48 timer efter symptomophør. De øvrige fire medarbejdere skal være symptomfri og kunne fremvise negative COVID-19-test, inden de kan møde ind på arbejde igen.

Ortopædkirurgisk Afdeling O har en størrelse, som gør det muligt at håndtere situationen, uden at det får betydning for planlagte patientaftaler.
 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk