Dette er tekstversionen af 2,8 mio. kroner til forskning i forbedret knogle-regenerering
Klik her for at komme til den grafiske version af 2,8 mio. kroner til forskning i forbedret knogle-regenerering

Forside - Læs op - Sitemap


2,8 mio. kroner til forskning i forbedret knogle-regenerering


Moustapha Saad El-Deen Kassem, professor ved Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, SDU har modtaget 2.779.200 kr. til et stamcelleprojekt om forbedring af knogle-regenerering. 

Målet er at teste hypotesen om mulige stimulation med medicin af endogene skeletal (mesenkymale) stamceller (MSC) kan forbedre knogle-regenerering. Forskergruppen vil hæmme produktion af proteinet legumain (lgmn), der produceres i en stor mængde i knoglevæv via MSC, og som fungerer som knogledannelsehæmmer. 

De vil bestemme de terapeutiske fordele ved at hæmme produktionen af legmn i MSC for at kunne forbedre knogle-regenerering i musemodeller af knogleskørehed og ikke helende knoglebrud. Begge er meget relevante kliniske problemer, som rammer mange ældre mennesker.

Forskerne vil også måle legmn-niveauet som en markør til overvågning af knoglers regenereringsevne i et stort antal af ældre personer, hvor knoglemasse og knoglestyrke er kendt.

Disse undersøgelser har potentiale til at udvikle nye strategier for effektive terapier rettet mod kroppens egne stamceller, så man kan øge knogleregenerering for patienter med knogleskørhed og patienter med ikke-helende knoglebrud.

Moustapaha KassemRegion Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk